Mesaj antidrog de la elevii din Valu lui Traian

826
Elevii Școlii "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian, în colaborare cu Serviciul de Asistență Psihosocială și Educație din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și cu Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog-Constanța, organizează astăzi o masă rotundă cu tema "Consecințele consumului de droguri".
Întâlnirea face parte dintr-un proiect educațional, inițiat de Penitenciarul Poarta Albă, care își propune să aducă în fața elevilor din clasa a VIII-a, persoane foste consumatoare de droguri, ce execută o pedeapsă privată de libertate. În cadrul întrunirii, vor avea loc dezbateri interactive, pe teme legate de prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri în rândul tinerilor, pornind de la "Strategia Națională Antidrog 2005-2012".
Această acțiune urmărește formarea deprinderilor de relaționare și comunicare socială, prin diseminarea informațiilor privind riscurile asociate consumului de droguri, dar și creșterea șanselor de reintegrare socială, post liberare, a persoanelor foste consumatoare. Elevii vor avea ocazia să-și exprime ideile și opiniile, cu privire la efectele nocive ale drogurilor, conștientizând pericolul acestui flagel, însă vor prezenta și alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, prin implicarea în activități extrașcolare - culturale, artistice și sportive, promovând, astfel, un mesaj antidrog pozitiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9752 secunde