Mesajul lui „Alice în ţara oglinzilor”: „viața e vis și visul e viață”

207
Mesajul lui „Alice în ţara oglinzilor”: „viața e vis și visul e viață” - alice3-1616523128.jpg
Vineri, 26 martie, de la ora 18.00, sunteţi invitaţi pe pagina de Facebook a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” la spectacolul „Alice în ţara oglinzilor”, după Lewis Carroll. Regia artistică, scenariul și coregrafia îi aparţin lui Ștefan Lupu, scenografia poartă semnătura Andei Pop, iar ilustrația muzicală este semnată de Ștefan Lupu. Asistent coregrafie este Geta-Violeta Răvdan, iar asistent regie, Teodora Savu. Piesa este dedicată copiilor cu vârsta de peste zece ani.

Din distribuție fac parte: Denisa Iova, Arina Cojocaru, Florina Stănculeț, Andrei Stroescu, Grațian Prisacariu, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi, Alexandra Armașu, Amalia Rusescu.

Spectacolul „Alice în ţara oglinzilor” prezintă drumul maturizării unei fetițe de „7 ani și 6 luni”, într-o versiune modernă și plină de dinamism, semnată de regizorul Ștefan Lupu. Împreună cu ea, spectatorii vor pătrunde, prin intermediul oglinzilor, într-o lume distorsionată, cu personaje fantastice și bizare, precum florile vii din grădină, insectele și animalele care vorbesc sau haioșii Hopa, Țopa și Ouț Piticuț.

Alice este o fetiță blândă, deloc egoistă și cu multă imaginație, iar tabla de șah, cu cele opt câmpuri ale sale, reprezintă modalitatea prin care micuța curioasă pășește spre viitor. La început, nu înțelege regulile jocului și se comportă ca un pion, dar în ea arde dorința de a deveni regină. Micuții îi vor întâlni pe tabla de șah și pe cele două Regine, cea Albă și cea Neagră, pe Regele Alb și pe Regele Negru, precum și pe Cavalerul Alb și pe Cavalerul Negru, totul pe fondul unei muzici mixate cu măiestrie și al unui limbaj corporal aparte. Conform regizorului Ștefan Lupu, mesajul spectacolului este acela că „viața e vis și visul e viață”.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4591 secunde