Meseriile de bucătar și ospătar, la mare căutare, la Mangalia

377
Elevii din zona de sud a județului au participat, la sfârșitul săptămânii, la Mangalia, la Târgul de primăvară al ofertelor educaționale din învățământul profesional. Desfășurat sub moto-ul "Știu să îmi aleg meseria", evenimentul a reunit unități școlare din municipiul Mangalia. 


"Târgul meseriilor are ca actori principali unitățile școlare cu oferte de pregătire pentru învățământul profesional și învățământul profesional dual și se adresează elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a, precum și părinților acestora. Participând la acest eveniment, ei vor beneficia de cunoașterea resurselor copiilor, a intereselor și aptitudinilor. Scopul târgului de oferte educaționale este acela ca elevii să fie consiliați să-și aleagă în mod conștient traseul educațional, pentru a urma o carieră de succes, în conformitate cu aptitudinile și interesele personale", explică prof. Ramona Rotaru, reprezentantul Colegiului Economic Mangalia. 


Profesorii, alături de elevii care au reprezentat fiecare meserie - bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație publică, dar și comerciant-vânzător -, au realizat activități de informare și promovare a ofertei instituției, prezentând oportunitățile alegerii acestui tip de învățământ. 


Vizitatorii au îmbinat utilul cu plăcutul, degustând produsele gastronomice oferite de cadrele didactice și de elevii Colegiului Economic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5344 secunde