Mihai Gîrțu, cea mai bună ofertă electorală la Universitatea "Ovidius"

7614
64
Mihai Gîrțu, cea mai bună ofertă electorală la Universitatea

Articole recomandate

Mihai Gîrțu, decanul Facultății de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului are, de departe, cel mai bun plan managerial, cel mai bun profil moral și cel mai impresionant statut academic. Și totuși, va fi el opțiunea universitarilor de la "Ovidius" în alegerile pentru funcția de rector?

O întrebare la care vom primi răspuns vineri, 24 februarie. Vor semăna aceste alegeri cu cele politice sau vor reuși universitarii să demonstreze că reprezintă avangarda societății, promovând valoarea înaintea intereselor de grup și în ciuda negocierilor de culise? Vor alege universitarii un drum nou, mai curat și mai realist sau vor consfinți nefirescul și ambiguitatea?

Campania electorală a fost presărată cu scandaluri, presiuni, amenințări și chiar manipulări. Regulamentul alegerilor a fost, pe bună dreptate, controversat, datorită contradicțiilor sale interne, care au condus la disfuncționalități și chiar situații hilare. Și totuși, ce va fi după 24 februarie? Cine va putea aduce echilibrul și liniștea într-o instituție în care, în ultimele săptămâni, fisurile interne au degenerat în adevărate falii? Cum se vor vindeca rănile provocate de exacerbarea diferențelor de opinii și, mai ales, a intereselor divergente?

Miza dată de postul de rector nu poate fi redusă la accesul unora sau altora la resurse. Miza este viitorul universității, capacitatea acesteia de a-și păstra statutul câștigat după 1990 și de a se afirma ca un adevărat focar al științei și culturii la granița răsăriteană a Uniunii Europene, pe țărmul Mării Negre. Constanța are nevoie de competență și onestitate și semnalul dat de universitate poate avea reverberații dincolo de sediile acesteia.

Pe 24 februarie, se va da semnalul echilibrului dintre puteri în universitate. Este nevoie de echilibru între senat și consiliul de administrație, de armonie și conlucrare între structurile de conducere, între colegi. 24 februarie, este momentul recâștigării speranței, este un început de drum.

Comentează știrea

64 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
cetatean
22 februarie 2012
GIRTU+TARALUNGA- complicitate la trafic de influenta si luare de mita

Girtu Mihai I'll scapa de D.N.A. pe Decanul Taralunga fiind complice la luarea de mita de la cei 50 de studenti inmatriculati la farmacie si mutati la fizica timp de 1 an de zila.CU ACESTE PERSOANE SE ASOCIAZA MIHAI GIRTU.

k 1
22 februarie 2012
haha

frumosule vad ca ai ochii umflati.....ti-a scapat ciupanezu vreo stacheta preventiv asa? sau nu ai dormit noaptea ca ai avut prea multe cantari? zi lautarule

Stelica Abagiu-patronul de la barul ABA
22 februarie 2012
Mihai Girtu,somelierul lui Dan Mandanopol

Mihaitza,mai tii minte cind veneai fugutza la bar cind te suna Mandanopol si la 2 noaptea de iti lasa-i si familia nemancata ca sa te lipesti de un paharutz de vin.Eu cred ca ai uitat cand la GRILL&HOUSE te imbatai si iti cadea capul in ciorba dupa 14 sticle de vin baute impreuna cu DAN MANDANOPOL...cu toate titlurile tale de profesor...tot un boschet o sa ramii...DAN MANDANOPOL nu te uita si ar trebui sa dai si tu o sticla de vin in amintirea lui...

observator
22 februarie 2012
Epure rector

Va dorim succes Dle. Epure si toate cadrele universitare din UOC va sunt alaturi pe data de 24 februarie

profesor
22 februarie 2012
Succes Epure

Sa ne ajutati sa scapam de toti care au vrut raul acestei universitati urmarindu-si propriile interese

Anonymous
22 februarie 2012
ZOO-facultatea

Epure si Mamut... sectia Animal Planet... si Girtu pacaliciu de serviciu...=> Candidati penibili pentru o Universitate penibila:))

fost student
22 februarie 2012
stelica abagiu

stie cineva daca mai traieste nea stelica abagiul? ar trebui sa i se ia si lui un interviu! ca doar a fost martor la atatea evenimente, nu?

asistent
22 februarie 2012
Danut Tiberius Epure Rector

Medicina va este aproape Dle Epure si speram sa aveti cea mai mare incredere in noi.Succes

ciupi
22 februarie 2012
ba idiotilor

ce tot atata iepure ba? voi sunteti prosti? voi chiar nu stiti cine este epurasul spagarasul? voi chiar sunteti niste mizerii. asta e cel mai mare corupt din constanta, nu din ovidius. cum isi permite un prof univ sa se plimbe cu bmwx5 de 80.000 de euro? din salariu. hai ca pute

vecin de bloc
22 februarie 2012
spagar gartu

cum sa fie domne asta RECTOR , cand maicasa se lauda toata ziua prin vecini ca fiusu ia spaga si ca ea cand are nevoie de medicamente ia gratis de la toate farmacile? nu votati domne vecinu spagar gartu

64 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Inaugurări la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.4023 secunde