Mihai Radu Popescu, elevul anului la Constanța

287
Mihai Radu Popescu, elevul anului la Constanța - elevulanului-1308756699.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", în urma deliberărilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care a avut de analizat dosarele a 15 elevi merituoși ai Constanței, s-a decis că premiul cel mare îi revine lui Mihai Radu Popescu, elev în clasa a X-a la instituția-gazdă.
Mihai face parte din acea frumoasă pleiadă cu care Colegiul "Mircea" se mândrește oriunde în țară și în lume, motiv pentru care directorul prof. Vasile Nicoară l-a și botezat "Zweinstein".
Cu un CV impresionant la doar 16 ani, ce cuprinde foarte multe premii și medalii și doar două mențiuni, toate internaționale, despre care am scris la timpul potrivit, Mihai Radu Popescu a primit ieri un premiu de la UPS, constând într-un laptop.
Prezentă alături de elevul său exemplar, am întrebat-o pe profesoara Sanda Oprea, cea care l-a pregătit la fizică alături de prof. Claudia Dobrin, dacă și Mihai va îngroșa rândul "creierelor expor-tate" peste ocean. "Cu siguranță, absolut sigur, de aceea și muncește pentru a obține performanțe la nivel internațional, astfel încât să aibă șansa de a aplica la începutul clasei a XII-a. Se ocupă foarte mult și pentru desăvârșirea limbii engleze și în acest sens a susținut examenul pentru certificatul Cambridge acum câteva zile, dar va da și testele SAT pentru universitățile americane. Practic, el își dorește, ca și Petrică Gabriel, olimpicul nostru care a avut un palmares impresionant de medalii, să ajungă la una dintre universitățile de top din Statele Unite și probabil că va reuși!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7408 secunde