X

Mii de credincioși din Constanța au căutat mântuirea la moaștele Sfintei Elena

727

Articole de la același autor

Ieri, la biserica "Sfinții Împărați" din Constanța, mii de credincioși au venit să atingă moaștele Sfintei Elena. S-au adunat în numele credinței, s-au îmbulzit și s-au călcat în picioare, totul pentru a atinge chiar și pentru o clipă sfintele moaștele.

Manifestările religioase au început de duminică dimineața, odată cu scoaterea moaștelor din biserică, într-o procesiune prin oraș, conti-nuând apoi cu o noapte lungă și plină de credință, în care lumea s-a închinat și s-a rugat pentru sănătatea lor. Credincioșii au putut atinge, pe lângă moaștele Sfintei Elena și pe cele ale sfinților Pantelimon, Epictet și Astion.
Ieri dimineață a avut loc prăznuirea oficială a Sfinților Împărați "Con-stantin și Elena", considerați, din anul 2002, ocrotitorii Constanței. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost cel care a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea împăraților Constantin și Elena.
Aproximativ 15.000 de oameni au fost ieri, la Biserica Sfântul Constantin și Elena din Constanța să se roage pentru iertarea păcatelor, pentru sănătate și pentru un trai mai bun.
"Am venit să mă închin în fața Sfintelor Moaște pentru liniștea mea sufletească, dar și poate pentru un trai mai bun. Dumnezeu vede și ne ascultă și tot ceea ce îi cerem el ne va da. În familia noastră sunt șapte membri, și deși abia avem strictul necesar, nu vom renunța niciodată la credința în Dumnezeu", ne-a declarat o bătrână aflată la biserică.
Un alt credincios, aflat în suferință, a venit la sfintele moaște pentru a-și găsi vindecarea.
"Sunt în scaun cu rotile de peste trei ani, iar medicii mi-au dat slabe șanse de vindecare. Sufăr de paralizie la ambele picioare, pe care am căpătat-o în urma unui accident rutier, însă nu-mi voi pierde niciodată credința în Dumnezeu", a declarat, pentru "Cuget Liber", Vladimir Anton, în vârstă de 39 de ani.
Indiferent de problemele pe care le au sau nu, oamenii nu și-au pierdut credința și toți spun că vor veni la biserică pentru iertarea păcatelor. Rânduielile bisericești spun că cei doi sfinți fac minuni, mai ales în perioada prăznuirii lor.
Celor care au fost ieri la slujbă le-au fost împărțite 800 de porții de mâncare, gratuit, pregătite special pentru oamenii nevoiași.

Sfinții Constantin și Elena, "cei întocmai cu Apostolii", sunt pomeniți în Biserica Ortodoxă pe 21 mai. Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este strâns legată de taina și puterea Sfintei Cruci - semnul central al religiei creștine.
Cea mai însemnată realizare a împăratului Constantin a fost Edictul de la Milano (313), prin care creștinismul ajunge să fie recunoscut de stat.
După edictul din 313, împăratul scutește Biserica de impozite, îi acordă dreptul de a primi donații și le dă episcopilor dreptul să judece pe cei ce nu doreau să fie judecați după legile statului. Va înlătura din legile penale pedepsele contrare spiritului creștinismului, precum: răstignirea, zdrobirea picioarelor, stigmati-zarea (arderea cu fierul roșu).
Împărăteasa Elena a zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret și multe alte sfinte locașuri.
Ieri, de ziua sfinților împărați, aproximativ 1,8 milioane de români și-au sărbătorit ziua onomastică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Ianuarie 2012
Stire din Social : Câte zile libere avem în 2012
Pagina a fost generata in 0.2377 secunde