Bacalaureat 2012

Mii de elevi constănțeni au depus contestații

896
2
Mii de elevi constănțeni au depus contestații - rezultatebac201250-1341840043.jpg
Ieri, a fost ziua în care s-au primit contestațiile la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2012, la secretariatele liceelor constănțene.

Centralizarea cererilor prin care se contestă notele inițiale s-a făcut la nivelul centrelor de evaluare, după care au fost preluate de Comisia Județeană de Bacalaureat pentru a fi transmise către centrul zonal de contestații, stabilit de MECTS.

În județul Constanța au fost depuse aproximativ 2.000 de contestații, dar acestea vor fi corectate într-un alt județ. Reamintim că în sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2011 au fost depuse 2.912 contestații.

Contestațiile se vor rezolva în perioada 10 - 12 iulie, urmând ca centrele de examen să afișeze rezultatele finale în data de 13 iulie.

Conform Metodo-logiei, "pentru lucrările care au primit inițial note cuprinse între 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o notă cel puțin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acor-dată de către comisia de contestații. (2) Pentru lucrările care au primit inițial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menționate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia județeană de contestații, dacă între nota inițială și nota acordată la contestații se constată o diferență de cel puțin 0,50 puncte. Dacă diferența dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota inițială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare. (3) Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menționată la alin. (1) și (2), nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă".

În toamnă vă puteți înscrie și la o singură materie

Pentru absolvenții de liceu care au picat această sesiune de bacalaureat sau care au ales să-și maximizeze șansele de promovare se pot înscrie la sesiunea de toamnă, care se va desfășura în perioada august-septembrie 2012 și vor primi atunci rezultate BACALAUREAT 2012.

La închiderea ediției

La finalul centralizării tuturor datelor primite de Comisia Județeană de Bacalaureat, a rezultat un total de 2.330 de contestații, care urmează a fi corectate într-un centru din alt județ.

Dacă anul trecut cele mai multe contestații au fost la limba și literatura română, anul acesta cele mai multe sunt la matematică (899) unde au fost și cele mai grele subiecte, după cum afirmau marea majoritate a candidaților. Pentru notele de la limba și literatura română s-au depus 793 de contestații, la biologie - 279 contestații, la fizică 153, la geografie - 85, la istorie - 59, la chimie - 44, la informatică - 9, iar la restul materiilor câte una sau două contestații.

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamnă

16-20 iulie: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen

20-21 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)

20-22 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)

21-22 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C)

23-24 august: Evaluarea competențelor digitale (proba D)

27 august: Proba scrisă la limba și literatura română

28 august: Proba scrisă la limba maternă

29 august: Proba obligatorie a profilului

31 august: Proba la alegere a profilului și specializării

2 septembrie: Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00) și depunerea contestațiilor (16:00-20:00)

3-4 septembrie: Rezolvarea contestațiilor

5 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Comentează știrea

contestescu
10 iulie 2012
bac

Pierdere de timp !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ar fi fost mult mai bine sa va fi facut lectiille la timp;adica sa fi invatat,in loc de alte prostii.Liceul nu este obligatoriu si la liceu nu mergi sa arati citi bani au furat parintii,ci ce ai tu intre urechi. doar prin asta te poti distanta de ceilalti.nu te lauda cu cit fura tata sau mama.arata ce poti tu.

M*A*M*B*O
10 iulie 2012
Liceul și Facultatea

Din câte știu liceul și facultatea nu intră în categoria învățământului obligatoriu. Societatea are nevoie și de : căcănari, politicieni, gunoieri, polițiști, ciobani, camionagii, ospătari, mecanici, strungari, sudori, zidari, agricultori, etc. Așa cum prostimea acestei țări a fost estimată la cca 60% din populație, tot la acest procent se află și prostimea din școli. Ce ne-am face dacă țara ar fi plină de : oameni de știință, doctori, ingineri, arhitecți, profesori, actori, etc ? Chiar dacă Brucan a fost un adept al comunismului, i-a ieșit un "porumbel" pe gură și anume : -" mulți dar proști, proști dar mulți " !!. S-au adeverit spusele lui.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9938 secunde