Ministerul Culturii / Selecție pentru Marca patrimonului european

504
Ministerul Culturii / Selecție pentru Marca patrimonului european - ministerulculturiiselectie-1482999521.jpg

Articole de la același autor

Institutul Național al Patrimoniului (INP) anunță lansarea, la nivel național, a acțiunii Uniunii Europene privind Marca patrimoniului european, conform Deciziei nr. 1194/2011/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 noiembrie 2011. INP este coordonatorul național al procesului de selecție, desemnat prin Ordin al ministrului Culturii.

Marca patrimoniului european este o inițiativă menită să aducă în atenția publicului și în special a tineretului european valorile fundamentale europene, elementele comune de istorie și cultură ale patrimoniului cultural care contribuie la consolidarea sentimentului de apartenență la Uniune și a dialogului intercultural.

Acordarea mărcii la nivel european se desfășoară o dată la doi ani și fiecare stat membru al Uniunii poate transmite Comisiei Europene două cadidaturi de situri.

În țara noastră, preselecția națională pentru sesiunea de selecție europeană 2017 se va derula după un calendar ce se întinde pe mai bine de trei luni. Astfel, în decembrie 2016 a avut loc lansarea apelului la candidatură, până pe 31 ianuarie, la ora 16,00, se primesc dosarele de candidatură, între 1 și 17 februarie 2017, are loc evaluarea candidaților, iar, între 23 februarie și 1 martie 2017, vor fi transmise maximum două candidaturi preselectate către Comisia Europeană.

Informații suplimentare privind derularea procesului de preselecție națională, puteți afla consultând următorul link:

http://patrimoniu.gov.ro/ro/component/k2/item/315-comunicat-privind-lansarea-preselectiei-nationale-pentru-acordarea-marcii-patrimoniului-european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9314 secunde