Ministrul Daniel Funeriu mimează transparență

358
Ieri, ministrul Educației, Daniel Funeriu, a răspuns online câtorva întrebări puse de cititorii hotnews.ro. Cum era de așteptat, întrebări spinoase au primit răspunsuri evazive în stilul deja consacrat al acestui ministeriabil.
Spre exemplu, întrebat în legătură cu echivalarea studiilor sale în străinătate, a răspuns: "Echivalarea studiilor este un drept și nu o obligație. Pentru exercitarea funcției pe care o dețin nu este necesară recunoașterea studiilor în străinătate și este nefiresc, ca ministru, să cer subordonaților mei să proceseze dosarul meu de echivalare a diplomelor obținute în străinătate. Mai mult, am spus-o de multe ori, sistemul actual nu este unul eficient și prin urmare îmi voi echivala diplomele (master, diploma de inginer și cea de doctorat) atunci când vom avea un sistem eficient, așa cum este el prevăzut de noua Lege a Educației".
Răspunsul oferit la comentata modificare a curriculei mult prea stufoase: "Am constituit la nivelul ministerului un consiliu pentru curriculum care are atribuția de a încadra procesul de elaborare a unui nou curriculum. Sperăm ca în 2011 să avem primele documente, astfel încât în anul școlar 2012-2013 să putem să introducem un curriculum modern și în consecință manuale noi. Elaborarea unui nou curriculum este un proces care trebuie condus de experți și ar fi o greșeală dacă ne-am pripi. Realitatea ne impune să ne grăbim, dar nu să ne pripim".
Referitor la demisia care i se solicită cu insistență în ultimele zile: "Am o reformă de făcut și o voi duce până la capăt, oricât de mare ar fi împotrivirea celor care apară interesele ilegitime în învățământ".
La întrebarea legată de solicitările UDMR de introducere în Legea Educației a studiului în limbile minorităților, indiferent de numărul copiilor din clase, ministrul a oferit următorul răspuns: "Un stat puternic este un stat care trage toate avantajele diversității sale culturale. Legea promovată de Guvern prevede măsuri prin care minoritățile sunt încurajate/ajutate să învețe limba română mult mai bine decât este cazul acum".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1326 secunde