Ministrul Educației argumentează impotența financiară

325
Acordarea majorării retroactivă cu 15% a fondului de burse nu este prevăzută în legea bugetului, a declarat, ieri, ministrul Educației, Cercetării și Inovării, Ecaterina Andronescu. "Noi lucrăm pe bugetul aprobat de la 1 aprilie și, prin urmare, nu există retroactivitate prevăzută în legea bugetului. Avem posibilitatea să dăm fonduri mărite pentru burse până la sfârșitul anului", a spus Andronescu. Ea a precizat că Ministerul Educației, Cercetării și Inovării a deschis finanțarea burselor pentru studenți miercuri, 1 aprilie.
În ceea ce privește majorarea salariilor profe-sorilor, Ecaterina Andronescu a spus că nu poate preciza data când va fi posibil acest lucru. "Încercăm să revenim la Legea 221, dar anul acesta este unul extrem de dificil din punct de vedere financiar. Nu știu să vă spun despre momentul aplicării acestei legi. Eu vreau să revenim la Legea 221 și, sigur, în măsura în care fondurile se vor strânge la buget această lege va fi prioritară pentru Guvern", a susținut ministrul.
Referindu-se la solicitările și la protestele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Andronescu consideră că acestea nu sunt îndreptățite. "După opinia mea, nu au dreptate, pentru că am vorbit săptămâna trecută cu toate organizațiile studențești. Am discutat mai multe subiecte propuse de studenți", a mai spus ministrul Educației. În ceea ce privește tichetele de călătorie, demnitarul a precizat că ministerul nu și-a propus niciodată să elimine subvențiile de transport pentru studenți. Andronescu a afirmat că, joi, reprezentanți ai ministerului se întâlnesc cu cei ai sindicatelor pentru a discuta despre criteriile de performanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.825 secunde