Ministrul Educației, despre manualele elevilor: "Dacă nu le primesc e o problemă locală..."

236
2
Ministrul Educației, despre manualele elevilor:

Articole recomandate

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, miercuri seară, că elevii de clasa a IV-a vor primi manualele de matematică și limba engleză în luna octombrie, iar alte patru manuale abia după primul trimestru, după rezolvarea unor contestații. Ministrul a mai spus că elevii de clasa a XI-a și a XII-a vor primi manualele în perioada imediat următoare, iar dacă nu se întâmplă astfel este din cauza unor probleme locale.

Ministrul Educației a explicat că, din cauza unor nereguli la licitațiile care au avut loc acum câțiva ani, s-a ajuns într-un impas cu manualele de clasa a IV-a, potrivit news.ro.

"S-au făcut contestații, unele dintre ele nu au fost rezolvate, încă se află în faza de evaluare, la Consiliul Național care soluționează contestațiile", a spus Mircea Dumitru.

El a adăugat că, în cursul lunii octombrie, vor putea fi livrate manualele de matematică și limba engleză, însă pentru cele de limba română, istorie, geografie și științele naturii elevii mai au de așteptat până la începerea trimestrului al doilea.

"În momentul de față, pentru clasa a patra sunt încă în discuție manualele de limba română, de istorie, de geografie și de științele naturii și noi sperăm sincer că dacă aceste contestații se vor rezolva în această toamnă sau la începutul anului următor, începutul următorului trimestru școlar să putem încheia contractul-cadru și imediat după aceea să furnizăm și manualele. Partea pozitivă chiar și pentru clasa a IV-a este că în momentul de față s-au soluționat problemele cu manualul de matematică și cu manualul de limba engleză. Urmează acum să încheiem acest contract și, în cursul lunii octombrie, să livrăm și aceste manuale", a mai spus Dumitru.

El a precizat și că elevii claselor a XI-a și a XII-a vor primi în perioada imediat următoare, în premieră, manuale gratuite.

"Le vor primi. S-a încheiat contractul cu editura, urmează să le primească. Dacă nu le primesc e o problemă locală și trebuie să o știm, ca să o rezolvăm", a adăugat ministrul Educației, citat de romaniatv.net



Comentează știrea

parinte
15 septembrie 2016
demisia!

Mai bine le dau manualele la sfarsitul anului scolar, mai ales celor din clasa a XII-a. Si mai bine ar fi daca si-ar da demisia domnul ministru impreuna cu echipa sa de "specialisti". Invatamantul romanesc a ajus bataia de joc a autoritatilor.

Mama Omida
15 septembrie 2016
Manuale

Elevii nostri incepand cu a7a ar fi bucurosi sa scape de invatat, liceenii se simt mai bine in baruri si cafenele, e mai cool decat in clasa!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci
Pagina a fost generata in 0.9637 secunde