Ministrul Educației, informație bombă. Cum vor fi numiți directorii și inspectorii școlari, de anul viitor

1255
Ministrul Educației, informație bombă. Cum vor fi numiți directorii și inspectorii școlari, de anul viitor - profesori1484059818-1487175152.jpg

Articole recomandate

În anul universitar 2017-2018, directorii, directorii adjuncți, precum și inspectorii școlari vor fi numiți doar prin concurs, actualele posturi fiind ocupate temporar, până la sfârșitul anului, pentru a nu exista blocaje în învățământ, a declarat, azi, ministrul Educației, Pavel Năstase.


"Nimeni, în anul universitar 2017-2018, nu va mai ocupa un post de director sau director adjunct decât prin concurs. Noi deja am demarat această acțiune de organizare a unui concurs, care va fi prin luna august. Aceste numiri sunt temporare, până la sfârșitul anului, ca să nu mai avem blocaje. Vom avea grijă să fim transparenți în organizarea concursului. Acest ordin a venit să rezolve o problema acută din sistem. Același lucru se va întâmpla și pentru inspectorii școlari", a declarat ministrul Educației în cadrul unei conferințe de presă.


Pavel Năstase a enumerat și unele dintre măsurile luate, precum creșterea salariilor cu 15 la sută pentru tot personalul din învățământul din România, mărirea burselor și gratuitatea transportului feroviar pentru studenți.


Potrivit ministrului, în prezent sunt derulate o serie de programe, menționând "Cornul și laptele" sau masa caldă, un proiect-pilot desfășurat în 50 de unități școlare.


Năstase a mai amintit de construcția a 2.500 de unități școlare, creșe și grădinițe, susținând că anul acesta va începe construcția a 500 dintre ele.


Un număr de 502 directori și directori adjuncți de școli au fost numiți prin detașare în interesul învățământului dintre foștii șefi ai unităților care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el, potrivit unui document al ministerului, obținut de News.ro.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde