Ministrul Mang contra-atacă

279
Simțindu-se încolțit, în urma scandalului de plagiat al cărui protagonist este din secunda doi de la numirea sa, vineri seară, ministrul Educației, Ioan Mang, contra-atacă precizând că la finalul mandatului premierului Răzvan Ungureanu au fost transferați din contul Educației 200 de milioane de lei, iar apoi alte 19 milioane.
"Mizele sunt și altele", a mai spus Mang, făcând referire la 35 de milioane de euro pentru informatizarea școlilor, pentru care licitația nu a avut încă loc.
Ministrul Mang a declarat anterior că s-a gândit de multe ori la demisie, însă nu pentru că s-ar considera vinovat de plagiat, potrivit acuzațiilor care i se aduc, ci pentru că "e prea multă suferință în jur". "Dacă voi fi găsit vinovat de plagiat, voi pleca din învățământ", a declarat Mang, la România TV.
Ministrul Educației a mai spus că lucrările la care se face referire în acuzațiile de plagiat nu îi aparțin. "Unii cred că îți fac un bine dacă te pun autor pe niște lucrări", a mai spus Mang, sugerând că numele lui a fost trecut, fără voia sa, drept autor al respectivelor lucrări.
Premierul Victor Ponta a cerut Academiei Române ca un grup de specialiști să verifice acuzațiile de plagiat formulate de opoziție la adresa ministrului Educației și a precizat că, dacă aceste acuzații vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4256 secunde