Mircea Albulescu, sărbătorit sâmbătă, la 80 de ani, la UNATC

109
Mircea Albulescu, sărbătorit sâmbătă, la 80 de ani, la UNATC - mirceaalbulescu-1412269374.jpg

Articole recomandate

Actorul Mircea Albulescu va fi sărbătorit, sâmbătă, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L.Caragiale" (UNATC) din București, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani, informează Mediafax.ro.
Evenimentul se desfășoară sâmbătă, de la ora 11.00, în sala Ileana Berlogea (UNATC). Din program fac parte vizionarea filmului omagial "Mircea Albulescu 80. O excelență a teatrului și filmului românesc" și laudatio, realizat de Adrian Titieni și Laurențiu Damian.
Mircea Albulescu este unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR).
A jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și Teatrului Național din București. Acesta a avut roluri în "Livada de vișini", de A.P. Cehov, regia F. Alexa; "Danton", de Camil Petrescu, regia H. Popescu; "Richard al III-lea", de W, Shakespeare, regia H. Popescu; "O scrisoare pierdută", de I.L. Caragiale, regia A. Tocilescu; "Molto, Gran' impressione", de I.L. Caragiale, regia H. Tudor; "Trilogia Răului", dupa B. Zilber, regia Mihai Măniuțiu, "Bădăranii", de C. Goldoni, regia D. Tudor; "Sânziana și Pepelea", de V. Alecsandri, regia D. Tudor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Mircea Albulescu se retrage
Pagina a fost generata in 0.3867 secunde