Mobilizare generală la Techirghiol pentru Festivalul "Glasul Speranțelor"

364
Mobilizare generală la Techirghiol pentru Festivalul

Articole de la același autor

Festivalul Concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești "Glasul Speranțelor", organizat la Teatrul de vară "Jean Constantin" din Techirghiol, a ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

În perioada 26-28 iunie, orașul Techirghiol va răsuna de muzică de cea mai bună calitate. Organizatorii festivalului "Glasul Speranțelor" sunt Primăria și Consiliul Local Techirghiol, împreună cu Casa de Cultură "Constantin Tănase".

Primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, a declarat că scopul festivalului este de a descoperi și promova noile talente ale muzicii ușoare românești, cât și stimularea creației muzicale originale de valoare.

"Este un festival cu piese exclusiv românești din repertoriul muzicii ușoare și toate creațiile sunt interpretate în limba română. Ne-am propus prin acest festival să formăm o cultură muzicală, dar și să cultivăm aprecierea pentru frumos", a subliniat primarul Adrian Stan.

Etapa preselecției s-a încheiat, iar în concurs sunt înscriși copii, reprezentând peste 15 județe.

1.000 de lei pentru marele premiu

Directorul Festivalului "Glasul Speranțelor", Florin Zisu, a afirmat că vor fi oferite premii pentru fiecare categorie, iar cel mai bun concurent care își va adjudeca Trofeul va primi 1.000 lei. Pen-tru premiul I, organizatorii vor acorda un premiu în valoare de 600 lei, la fiecare categorie de vârstă, pentru locul II - 500 lei, iar pentru locul III - 400 lei. Mențiunea va fi răsplătită cu 150 lei.

Amintim că festivalul cuprinde trei secțiuni: secțiunea I cu vârste cuprinse între 5 - 8 ani, secțiunea a II-a, rezervată concurenților între 9 și 12 ani și secțiunea a III-a, deschisă participanților între 13 și 16 ani.

Într-o formulă unică, care îmbină muzica și umorul, în paralel cu Festivalul "Glasul Speranțelor" se va desfășura și Festivalului de Umor "Scena lu’ Tănase", organizat tot de Consiliul Local Techirghiol.

Festivalul de Umor se va desfășura în partea a doua a acestui eveniment. Pe scenă vor evolua Trupa "Biss" de la Sibiu, "Experiment 77" de la Făgăraș, trupa "Demențialii" din Constanța și trupa de Umor Haz a Casei de Cultură "Carmen Sylva" din Eforie. Constantin Tiron, din Câmpulug Moldovenesc, va evolua și el pe scena din Techirghiol, anul acesta actorul sărbătorind 50 de ani de activitate. Zisu a mai adăugat că Festivalul de Umor "Scena lu’ Tănase" va include momente de satiră și umor, precum și stand-up comedy. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Festivalul Tinereții", la Mangalia
Miercuri, 17 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Fish Eye Fest, în Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.3958 secunde