Modele de educație la Liceul Internațional. Elevii au dovedit practic teoria de la clasă

267

Articole de la același autor

Ieri, în curtea și pe holurile Liceului Teoretic Internațional de Informatică, elevii și-au prezentat diversele proiecte pregătite pentru Târgul Științelor. 


Cei din clasele de profil real din cadrul liceului au realizat proiecte pentru disciplinele fizică, chimie, biologie, matematică și informatică, explicând prin ele, într-o manieră practică, principii specifice învățate în clasă. 


Și-au ales din timp proiectele, le-au pregătit cu grijă, folosind diferite materiale (carton, lemn, sârmă, hârtie) și multă imaginație și le-au prezentat colegilor și profesorilor și astfel s-au ivit microscopul cu lentilă laser, cerneala invizibilă, ursul în balans, motorul magic, racheta cu apă, scara imposibilă, generatorul van de Graff, pendulul cu unde, propulsorul realizat din magneți, extragerea ADN-ului din fructe, un studiu al diferențelor dintre dreptaci și stângaci, demonstrație de sumo roboți și multe altele. 


Elevul Vlad Iote, din clasa a IX-a, povestea că lucrează la două proiecte. "Unul în care voi folosi cerneală invizibilă, dar nu cea clasică, ci una fabricată prin folosirea laptelui sau a sucului de lămâie și poți scrie pe hârtie, iar cu ajutorul unei brichete și al unei lumânări sau al căldurii voi face ca scrisul să apară pe hârtie. Acest procedeu a fost folosit de către Lenin atunci când scria documente de război, pentru ca inamicii să nu afle ce planuri are. Al doilea folosește apă și tifon într-un borcan care odată răsturnat nu curge pe principiul presiunii. Am pus suc de portocale pentru a-i da pigment. La sugestia profesorului de chimie", a explicat Vlad. 


Iar profesorul de chimie Muhammed Aydin a adăugat: "Elevii trebuie să realizeze proiecte în care să aplice noțiunile învățate la clasă. Iar când le prezintă trebuie să explice ce se întâmplă, pentru că, practic, este cel mai bine să arăți ce ai înțeles la partea teoretică. Este și un moment bun pentru a stârni interesul elevilor la o disciplină, dar și cea mai bună modalitate de a arăta ce poți face practic". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.17 secunde