Monica Anisie: Scopul organizării etapei speciale este de a da șanse egale tuturor copiilor

80
Monica Anisie: Scopul organizării etapei speciale este de a da șanse egale tuturor copiilor - 111-1592138050.jpg

Articole recomandate

Scopul organizării etapei speciale a Evaluării naționale, pe 29 iunie, pentru elevii identificați cu probleme de sănătate este de a da șanse egale tuturor copiilor, a declarat, duminică, ministrul Educației, Monica Anisie, conform Agerpres.


Etapa specială, organizată în contextul pandemiei de COVID-19, este destinată numai copiilor bolnavi sau celor care se află în izolare sau carantină, precum și celor care la triajul epidemiologic au peste 37,3 temperatura corporală, a amintit Anisie.


"Scopul organizării acestei etape speciale este tocmai acela de a da șanse egale tuturor copiilor. Vreau să precizez că această etapă specială se va organiza înaintea repartiției computerizate care se va realiza în data de 10 iulie. Prin urmare, toți copiii absolvenți de clasa a VIII-a au șanse egale pentru a participa la Evaluarea națională", a susținut ministrul.


Evaluarea națională începe luni cu proba la Limba și Literatura Română, iar accesul în centrul de examen se va face până la ora 8,30. La poartă vor fi cadre medicale, care vor face triajul epidemiologic. "Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei ori acel procedeu", a afirmat Anisie.


La Evaluarea națională s-au înscris, potrivit ministrului, peste 172.532 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a, iar testele vor avea loc în peste 4.253 de centre de examen. Peste 75.000 de profesori participă la prima etapă a examenului, a precizat ministrul.


"Există peste 900 de elevi care susțin Evaluarea națională în condiții speciale, conform procedurii privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe", a menționat Monica Anisie.


Anul acesta, a punctat ea, toate lucrările vor fi evaluate în alt județ decât cel din care este elevul.


Marți, este programată proba la Matematică, iar pe 18 iunie cea la Limba și Literatura Maternă, unde s-au înscris peste 10.000 de elevi.


Pe 22 iunie vor fi afișate primele rezultate, iar pe 29 iunie va fi organizată a doua etapă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6965 secunde