Monitorizarea examenului de bacalaureat

371
Ieri, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a lansat public invitația către asociațiile de părinți și societatea civilă să desemneze observatori care să monitorizeze organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat.
Pentru a putea participa cu observatori la examenul de bacalaureat, asociațiile de părinți constituite conform legii și organizațiile nonguvernamentale care au activitate relevantă în domeniul educației vor adresa Comisiei de bacalaureat județene o solicitare scrisă, oficială, până la data de 1 iunie. Solicitarea va include și asumarea faptului că persoanele nominalizate sunt eligibile, îndeplinind condiția de a nu avea soțul/soția, o rudă sau un afin de până la gradul al IV-lea inclusiv, printre candidații care participă la examenul de bacalaureat în respectiva sesiune și care se angajează să respecte prevederile legislației în vigoare și ale metodologiei de organizare și desfășurare a bacalaureatului.
Observatorii vor avea acces în centrele de examen numai însoțiți de un membru al comisiei delegat de președintele acesteia și doar în baza adeverinței și a unui act de identitate. Potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat 2011, vor fi acceptați cel mult doi observatori/centru de bacalaureat/probă de examen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8001 secunde