Moș Nicolae, făcător de minuni și ocrotitor al copiilor

484
Moș Nicolae, făcător de minuni și ocrotitor al copiilor - eae90ac54159b06d1ad2d26d2d3f49df.jpg
Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Ierarh Nicolae, considerat făcător de minuni și ocrotitor al copiilor.
S-a născut în Patara, Asia Mică, în secolul III și a participat la sinodul ecumenic de la Niceea, în anul 325. La acest Sinod, care condamna erezia lui Arie (potrivit căreia Iisus nu este Fiul lui Dumnezeu), Sf. Nicolae a fost atât de vehement în susținerea originii Mântuitorului, încât i-a dat o palmă lui Arie. De atunci, cei neascultători primesc o nuia de Moș Nicolae, în semn de mustrare pentru faptele rele.
Prin generozitatea sa, Sfântul Nicolae a făcut multe fapte de milostenie, prin blândețe a alinat durerea celor întristați și prin putere divină a vindecat mulți bolnavi. Una dintre poveștile cele mai cunoscute despre viața Sfântului este aceasta: se zice că într-o zi, Sfântul Nicolae a aflat despre un tată din cetatea Mira, îndurerat din cauză că nu avea zestre pentru a-și mărita fetele. Sensibilizat de cele auzite, se spune că Sfântul Nicolae a strecurat în casa familiei din Mira niște pungi cu galbeni.
Sfântul Nicolae moare în anul 340, iar moaștele sale se păstrează în Italia, la Bari, din anul 1087.
Astăzi, ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Nicolae" (Catedrala Navigatorilor) din cartierul constănțean "Kilometrul 4-5".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6308 secunde