Multe evenimente şi surprize, de Noaptea Muzeelor, la Muzeul de Istorie Constanţa

365
Multe evenimente şi surprize, de Noaptea Muzeelor, la Muzeul de Istorie Constanţa - noapteamuzeelor1-1652261534.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, toate instituţiile de cultură constănţene se vor afla în centrul atenţiei, fiind vizitate de o mulţime de oameni. Una dintre cele mai căutate edificii va fi sâmbătă, 14 mai, de Noaptea Muzeelor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). Programul general de desfășurare al evenimentului este 19:00 - 01:00 (ultima intrare la 24:00), iar locațiile unde sunteţi pentru vizitarea gratuită a expozițiilor de bază ale acestora sunt următoarele: muzeul din Piața Ovidiu, unde se află și Edificiul roman cu mozaic; Muzeul de arheologie Histria; Muzeul Tropaeum Traiani și Monumentul triumfal din Adamclisi;

Muzeul Carsium din Hârșova.

În sediul central al muzeului (Piața Ovidiu nr.12), pe lângă vizitarea expoziției de bază, vor mai avea loc o serie de activități. Astfel, începând cu ora 19:00, lectorii Theodora Roșca-Neacșu și Cătălin Băluț, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, vor susține work-shop-ul „Prezentarea tehnică a mozaicului din piatră naturală”. Mai târziu, de la ora 21:00, studenții Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța vor prezenta, outdoor, spectacolul „Muzeul Statuilor Shakespeare”, în regia lui Mihai Mălaimare. Imediat după aceea, prietenii muzeului de la Asociația „Historia Renascita” vor prezenta, tot afară, echipamente militare și arme specifice ale dacilor și romanilor. În intervalul 22:00 - 22:35, actorii Marius Bodochi, Daniela Vitcu și Radu Niculescu vor susține un recital din operele poetului latin Ovidius Publius Naso și ale altor poeți remarcabili. Aceștia vor fi însoțiți în lumea poeziei de instrumentiști ai Orchestrei Simfonice București și de statui vivante realizate de studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Cei care vor urca la etajul II vor afla care sunt principiile de organizare ale unei expoziții muzeale, în cadrul expoziției temporare „Cum să pregătim o expoziție”. O altă surpriză le este rezervată celor care vor admira expoziția din Sala „Tezaur”, care este, din nou, completă, de curând reîntorcându-se de la Madrid cele 19 piese cu care muzeul constănţean a participat la expoziția internațională „Tesoros arqueológicos de Rumanía. Las raíces dacias y romanas”, inclusiv faimosul Șarpe Glykon, piesă unicat, dar și statuile zeităților Isis, Nemesis și Venus. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6999 secunde