Musulmanii sărbătoresc Kurban Bayram. "Trebuie să ne smerim în fața lui Allah"

1685
Musulmanii sărbătoresc Kurban Bayram.

Articole de la același autor

Musulmanii constănțeni, alături de către cei din întreaga țară sărbătoresc, zilele acestea, Kurban Bayram (Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha), unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificație comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic.

Potrivit repre-zentanților Muf-tiatului Cultului Musulman, specific acestei sărbători este și pelerinajul la locurile sfinte de la Mecca, acesta fiind unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului, care are loc în perioa-

da premergătoare Kurban Bayram-ului.

În ceea ce pri-vește pelerinajul la care anual participă milioane de pelerini, acesta se desfășoară mereu după un ritual strict și reiterează pelerinajul inițiatic al Profetului Muhammed (PbuH), la locurile sfinte ale religiei islamice, de la Mecca, Valea Mina, pe Muntele Arafat, Muzdalifa și Medina, dar și puterea sacrificiului pentru credința în Creator, probată de Profetul Ibrahim.

"Termenul de Kurban semnifică apropierea de Divinitate, în timp ce din punct de vedere religios înseamnă sacrificarea unui animal conform cerințelor islamice. În istoria omenirii, sacrificarea ritualică în numele Creatorului a existat în toate religiile. Noi, musulmanii, nu trebuie să folosim această sărbătoare pentru a ne trufi, ci, dimpotrivă, pentru a ne smeri în fața lui Allah. Dacă nu înțelegem profunzimea spirituală a sacrificării, atunci acțiunile întreprinse vor fi doar de a suprima viața acestor animale. Kurbanul (animalul sacrificat) înseamnă apropiere... chemarea la apropiere", a precizat muftiul Muurat Iusuf.

Respectând tradiția, ieri, muftiul Muurat Iusuf a oficiat Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazi), la Geamia Hunkar, din municipiul Constanța, iar apoi a participat la o serie de sacrificii ritualice. La final, el le-a oferit pachete cu carne familiilor nevoiașe din județele Constanța, Tulcea și Cǎlǎrași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8702 secunde