Muzeul de Istorie Constanța are un nou director. Sorin Marcel Colesniuc a câștigat concursul

1434
2
Muzeul de Istorie Constanța are un nou director. Sorin Marcel Colesniuc a câștigat concursul - colesniucmuzeu-1518797830.jpg

Articole de la același autor

Sorin Marcel Colesniuc a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de director al Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța (MINAC). Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța (CJC), el a obținut nota finală 8,86, după ce, la etapa întâi, a obținut nota 8,73, iar la cea de-a doua, 9.00.

Contracandidații săi au fost dr. Delia Roxana Cornea, care a primit din partea comisiei de evaluare nota finală 8,21 și dr. Marian Zidaru, punctat cu 7,18, acesta obținând la proba interviului doar 6.50. În cursa pentru postul de director al MINAC au mai intrat Traian Cliante, care a asigurat în ultimii doi ani interimatul la conducerea instituției de cultură și Constantin Aurel Mototolea. Din păcate, cei doi nu au reușit să se califice în faza a doua a concursului, deoarece nu au obținut nota minimă, respectiv 7.

În vârstă de 49 de ani, cercetătorul științific Sorin Marcel Colesniuc este absolvent al Facultății de Istorie și Științe Administrative din cadrul Universității "Ovidius" și deține un master în Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA București), specializare în Securitate și Diplomație. De asemenea, el este doctor în istorie al Facultății de Istorie și Patrimoniu din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu.

În ultimii ani, el a publicat o serie de cărți. Dintre acestea amintim: "Consiliul Sătenilor Ionășeni, Ionășeni - satul meu natal. Întâlnirea Fiii Satului", "Studii de preistorie. Zona Pontică", "Revoluția din decembrie 1989. Valoarea libertății", "Istoria singurului papirus descoperit în România" etc.

Întrebat ce intenționează să facă în perioada următoare, proaspătul director al MINAC a declarat pentru "Cuget Liber" că, în primul rând, vrea să afle care sunt toate problemele cu care se confruntă instituția și apoi să le rezolve.

"Sunt sigur că voi reuși acest lucru, mai ales că am o relație bună cu colegii din muzeu, cu unii dintre ei lucrând, de-a lungul timpului, pe șantierele arheologice", a precizat el.

★ ★ ★

Reamintim că cei cinci candidați au avut de întocmit un dosar din care să reiasă vechimea în muncă, o declarație pe propria răspundere că nu au făcut politică, o alta de înscriere la concursul de management și o declarație că nu există motive imputabile, în ultimii patru ani. în cazul acestora. Candidații nemulțumiți pot depune contestații asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea concursului la sediul CJC, în maximum cinci zile lucrătoare de la data la care au aflat rezultatele. 

Comentează știrea

Rusine!
17 februarie 2018
Care concurs?

Se răsucește Rafulescu in mormânt! Tutuiene, mai rau de atat nu se putea! Ai facut-o lata tu sau cine te-a pus. Despre comisie...figuranți psd.

Gigi
18 februarie 2018
Din mirare s-a nascut filosofia !

Partidul e in toate , in cele ce-au fost , in cele ce sunt ... Suntem mandri ca suntem romani ! Noi aici suntem stapani !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Ianuarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Elevii sărbătoresc Mica Unire
Pagina a fost generata in 1.5376 secunde