Muzeul Marinei Române împlinește 40 de ani de activitate

385
Muzeul Marinei Române împlinește 40 de ani de activitate - 4bc9645a5623ba22b8e136133eb8af33.jpg
Luni, 3 august, Muzeul Marinei Române împlinește 40 de ani de activitate, prilej cu care sâmbătă, 1 august, de la ora 9, va fi organizată o ceremonie specială. Sunt invitați reprezentanți ai Statului Major General, Statului Major al Forțelor Navale, comandanți de unități militare din garnizoană, ai instituțiilor de cultură și de învățământ militar și civil din Constanța, ai administrației publice locale, ai bisericii, precum și reprezentanți ai asociațiilor neguvernamentale.
Personalitățile prezente la eveniment vor primi diplome și plachete aniversare, înscrise cu mesajul ,,Muzeul Marinei Române - 40 de ani în serviciul culturii naționale și istoriei militare".
În urmă cu 40 de ani, la 3 august 1969, Muzeul Marinei Române își deschidea porțile, pentru prima dată, publicului larg, după alți 50 de ani de încercări timide de organizare a unui muzeu al marinei. Expoziția permanentă din cadrul muzeului este o radiografie a istoriei marinei române, a științei și tehnicii navigației și, în același timp, o dovadă a iubirii și devotamentului unor oameni care au ales o viață plină de sacrificii, dar cu satisfacții pe măsură, aceea de marinar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.088 secunde