De Ziua Copilului,

Muzică, poezie, dans și pictură, la Galeriile Amfora

575
Muzică, poezie, dans și pictură, la Galeriile Amfora - 8db1b9c8cb52198d4752176ba2e29795.jpg
Ieri, la Galeriile "Amfora", a avut loc manifestarea intitulată "Lumea copilăriei", eveniment ocazionat de apropierea datei de 1 iunie, când sărbătorim Ziua Copilului.
La eveniment a participat trupa de dans "Mugurașii", din cadrul Școlii cu clasele I-VIII nr. 8 Constanța, coordonată de prof. Zoica Constan-dache, în coregrafia Angelei Petcu. "Mugurașii", distinși în 2007 și în 2008 cu trofeul Mlădițe Dobrogene, au făcut o demonstrație de talent, dansând Geamparaua, Brâulețul și Brâul dobrogean, Mocăncuța și Ghimpele dobrogean.
De asemenea, la eveniment au fost prezenți elevi ai Școlii cu clasele I-VIII nr. 23 "Constantin Brânco-veanu" Constanța, care au susținut recitaluri muzicale, dar și de poezie.
Pe final, Școala cu clasele I-VIII nr. 36 "Dimitrie Știubei" a cântat și a susținut recitaluri amuzante despre viața la școală.
Tot în cadrul evenimentului au fost expuse și lucrări de pictură, dar și colaje realizate de elevi ai Cercului de pictură "Pasteluri" din cadrul Casei de Cultură Basarabi, coordonat de prof. Maria Goșoiu. Dintre elevi, îi amintim pe Eliș Beșir, Monica Să-vulescu, Floriana Iancu și Roxana Strugariu, care, alături de colegii lor, au obținut diplome și premii la diferite concursuri. Aceștia vor expune sâmbătă, de la ora 11, tot la Galeriile Amfora, icoane și mozaicuri pe sticlă. Tot atunci, trupa de dansuri orientale din cadrul Casei de Cultură Basarabi va susține un moment artistic, coordonat de Fildiș Chisoi.
Mai participă la proiectul "Lumea copilăriei": Ansamblul "Murfatlar" al Casei de Cultură Murfatlar, Grădinița nr. 47 "Lumea poveștilor" Constanța, Școala cu clasele I-VIII nr. 2 Murfatlar, Casa de Cultură Murfatlar, Grădinița nr. 6 Constanța, Colegiul Național "Mihai Eminescu" Constan-ța, Școala cu clasele I-VIII "Gala Galaction" Mangalia, Grădinița nr. 48 "Gulliver" Constanța și Școala nr. 1 din cadrul Liceului Teoretic Murfatlar.
Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conser-varea și Promovarea Culturii Tradiți-onale și Consiliul Județean Con-stanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1792 secunde