Năvodari - gazda Olimpiadei Naționale de Matematică

544
Năvodari - gazda Olimpiadei Naționale de Matematică - navodarilazaredeleanu-1332777123.jpg

În perioada 2-6 aprilie, va avea loc, la Grup Școlar "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, a 63-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru clasele VII-XII.
În același interval, în municipiul Bistrița, se va desfășura etapa națională a Olimpiadei de matematică pentru elevii claselor a V-a și a VI-a. Concursul se va desfășura la Colegiul Tehnic "Infoel", cu participarea a 200 elevi din toate județele țării, printre care și cinci elevi constănțeni. Aceștia sunt: Maximilian Banu (Școala cu clasele I-VIII "Nicolae Tonitza"), Theodor Mihai Iliant (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"), Răzvan Mihai Ursu și Radu Cristian Zevri (Liceul Teoretic "Ovidius"), Bianca Ianțuc (Școala "George Enescu" Năvodari).
La Năvodari vor sosi de trei ori mai mulți oaspeți, după cum declara pentru "Cuget Liber" prof. Margareta Constantin, inspector general adjunct, fiind așteptați 500 de elevi și circa 200 de profesori. Dintre aceștia, 12 vor fi elevi constănțeni: Ștefan Rareș Tudose, Ioan-Vladimir Vântu, Mădălina Ștefăneț - de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Andrei Alexandru Graur, Iman Munire Bilal, Tiberiu Ionuț Iorgulescu, Ioan Ignat, Daniel Adrian Aleca, Alexandru Bratei, Mihai Radu Popescu, Ionuț Mihalcea - de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", și Cosmin Teodor Vasilache - de la Liceul "Anghel Saligny".
Zilele acestea, la Grupul Școlar "Lazăr Edeleanu", noul director, prof. Anamaria Geantă, se afla în febra pregătirilor. "Noi încercăm să punem școala la punct și să ne dovedim niște gazde perfecte, dar cel mai mare sprijin îl așteptăm din partea Primăriei Năvodari", a mai declarat prof. de chimie Anamaria Geantă.
Deschiderea oficială a olimpiadei va avea loc la Pavilionul Expozițional Constanța, unde se va desfășura, de altfel, și festivitatea de premiere, pe 6 aprilie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6675 secunde