Ne îndreptăm către blocarea sfârșitului de an școlar?

1530
Federația Sindicatelor din Învățământ "Spiru Haret" a decis, în urma unui referendum între membrii afiliați, patru forme de protest - miting în Capitală, gre-vă de avertisment, boicotarea examenelor naționale și greva generală, informează reprezentanții federației.
Federația "Spiru Haret" a lansat referendumul în luna februarie, în urma analizării situației actuale a sistemului educațional și a salariaților din învățământ care se confruntă cu pierderea locurilor de muncă, diminuarea veniturilor și pierderea unor sporuri. Peste 70% dintre membrii federației a votat pentru cele patru forme de protest propuse - miting în București, grevă de avertisment, boicotarea examenelor naționale și greva generală. "Față de situația actuală și analizând rezultatele referendumului, participanții la ședință au hotărât continuarea acțiunilor de protest, începute în 3 februarie cu pichetarea sediului MECTS. Între acțiunile stabilite se numără: trimiterea unei delegații la Bruxelles, sesizarea Curții Europene a Drepturilor Omului, lansarea unui sondaj de opinie în rândul membrilor de sindicat (pentru a afla punctul lor de vedere cu privire la o serie de probleme privind Legea educației și salarizarea personalului din sistem), boicotarea probelor examenelor naționale (care se derulează începând cu jumătatea lunii aprilie) și blocarea sfârșitului de an școlar", spun reprezentanții Federației "Spiru Haret".
Federația lansează, de asemenea, un apel către celelalte federații sindicale din învățământ pentru stabilirea unui calendar comun al acțiunilor de protest.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6792 secunde