Părinți și copii de la Grădinița nr. 2 din Corbu de Jos:

"Ne vrem educatoarea înapoi!"

2005
Când e vorba de viitorul copiilor noștri, ca părinți, nu precupețim nici un efort pentru a le fi bine. Este și cazul grupului de părinți care ne-a vizitat ieri la redacție și care s-au jurat că vor merge până la Strasbourg pentru a-și găsi dreptatea. La mijloc este dorința aprigă de a reveni educatoarea Daniela Hanga, recent "extrădată" de Aura Văsîi, directoarea Grădiniței cu program normal nr. 1 din Corbu de Jos.

"Nu vrem să rămână inculți și proști copiii noștri!"
În urma câștigării concursului susținut, în dispoziția de încadrare a Danielei Hanga ca suplinitor necalificat pe postul de educator la Grădinița cu program normal nr. 1 din Corbu stă scris: "în perioada 15.09.2007 până la revenirea titularului sau la solicitarea postului de un suplinitor calificat, nu mai târziu de 15.06.2008". Pe 11 februarie dimineață s-a prezentat la grupa pregătitoare pe care o conducea suplinitoarea Hanga o altă educatoare, aflată, de altfel, în concediu de creșterea copilului. "Chiar nu înțelegem de ce a revenit la muncă, dintr-un asemenea concediu bine plătit cu 8 milioane lei și unde stătea acasă cu copilul, pentru vreo 6 milioane lei? Doar ca să ne încurce copiii vreo săptămână-două, după care să ne trezim cu o altă educatoare?", declara Marius Stoica, președintele comitetului de părinți de la această grupă.
El este și autorul memoriului semnat de o mare majoritate a părinților din grupa pregătitoare și trimis atât Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Prefecturii Constanța, cât și ministrului Educației, premierului Călin Tăriceanu, chiar și președintelui Traian Băsescu. Părinții își exprimă nedumerirea cum un cadru didactic, e-adevărat necalificat, dar care urmează cursuri de calificare și care a pus tot sufletul în instruirea copiilor, este dat la o parte din simplul motiv că a reușit să facă ceea ce predecesorii nu prea și-au bătut capul. "Pentru faptul că, din greșeală, s-a nimerit să se repartizeze un educator bun, poate nu cel mai bun, dar care a reușit să realizeze o frecvență a copiilor de 90%, directoarea Văsîi a reclamat-o pentru implicarea excesivă în educația copiilor. Noi, părinții, am susținut și am încurajat metoda de predare a doamnei Daniela Hanga, deoarece vedeam evoluția în bine a copiilor. Vedeam că și copiii noștri încep să aibă drag de grădiniță și că sunt mai sociabili, mai interesați de participarea la diferite activități extracurriculare și la programa de învățământ, deoarece o parte vor merge în clasa I. Au participat la câteva concursuri pentru copii, de la care au luat și diplome. Bănuim că și aceste activități le-au deranjat pe celelalte educatoare, care ne lasă singuri în clasă copiii, iar dânsele stau la bârfă în cancelarie sau la gura sobei și sparg semințe. Lenea și incompetența sunt puse la rang de cinste în această grădiniță. Copiii noștri trebuie să rămână inculți și proști ajutați de educatori incompetenți?".

Azi, anchetă la fața locului
Contactată telefonic, directoarea Văsîi a declarat că a apreciat personal activitatea educatoarei Hanga, dar "datoria mea este să aplic niște regulamente, și nu doleanțele părinților. Noua educatoare a venit în urma angajării făcute de către ISJ Constanța".
Din dorința de a demonta toate afirmațiile făcute de ambele părți, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va deplasa astăzi, la Grădinița nr. 2 din Corbu de Jos o echipă formată din inspectorul școlar general adjunct Adriana Oprea și un inspector de management.
Până la definitivarea anchetei, Liana Manzu, inspector școlar de specialitate învățământ preșcolar, a declarat că este trist că se ajunge la asemenea conflicte, în condițiile în care mai presupus de toate trebuie pus interesul preșcolarului.
Și în opinia subsemnatului ar fi aceeași concluzie. Directoarea Văsîi ar fi putut da dovada de un bun manager încercând să păstreze în unitate cadre didactice care, chiar necalificate, au reușit să aducă îmbunătățiri vizibile actului educațional. Acum depinde ce se dorește?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9972 secunde