O divă la Constanța

Nicoleta Ardelean, de la Teatrul "Oleg Danovski" la Scala din Milano și inapoi

734
Nicoleta Ardelean, de la Teatrul

Articole de la același autor

Publicul constănțean a putut asista, duminică seară, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", la un spectacol special, care a avut-o în prim-plan pe una dintre sopranele românce foarte apreciate în străinătate. Este vorba despre Nicoleta Ardelean, o artistă prolifică și o Violetta Valery foarte expresivă în "Traviata".
Trecând prin toate etapele iubirii – îndoială, luptă, extaz și suferință, Nicoleta Ardelean a redat cu multă emoție ultimul și cel mai important moment al dragostei – renunțarea. Tocmai de aceea, soprana consideră că rolul principal din Traviata este unul deosebit, mai ales că aduce în discuție iubirea creștină, aceea care presupune sacrificiul de sine. În acest sens, are o viziune foarte interesantă asupra personajului Violetta, pe care îl asociază cu personajul biblic Maria Magdalena, ambele renunțând la beatitudinea carnală în favoarea celei spirituale.
"Este frumos și emoționant pe scena de acasă, simt foarte aproape de mine publicul și îi mulțumesc pentru acest lucru. Este un public avizat și sper ca, de acum înainte, aici să se cânte și mai multă operă", ne-a spus artista, după spectacol.
Nicoleta Ardelean cântă foarte mult în străinătate, în Franța, Italia, Scala din Milano - unul dintre locurile - Mecca vizate de marii artiști. A jucat în "Traviata" pe multe dintre marile scene ale lumii, cu aceeași plăcere. De asemenea, evoluează în numeroase alte spectacole, dintre care amintim "Moise și faraon", de Gioacchino Rossini, operă care nu este prezentă în repertoriile românești sau "Beatrice di Tenda", de Vincenzo Bellini, cu acest spectacol debutând la Scala.
Din distribuția spectacolului au mai făcut parte: Alfredo Pascu (București), Ioan Ardelean, Stela Sârbu, Ciprian Done, Cătălin Țoropoc, Răzvan Pap, Constantin Acsinte, Carmen Clenciu și Marius Eftimie. Orchestra a fost dirijată de Victor Dumănescu (Cluj), regia artistică a fost semnată de Anghel I. Arbore, scenografia de Cătălin I. Arbore, maestru de cor fiind Adrian Stanache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.364 secunde