Noi apariții la Editura Dobrogea

981
1
Noi apariții la Editura Dobrogea - 5cd0ca29ade0c8b5adbc3dda52100424.jpg
Zilele acestea a ieșit de sub tiparul Editurii Dobrogea lucrarea "Curs de Patologie Generală", purtând girul unor semnături de prestigiu în domeniul medical: dr. Mădălina Boșoteanu, dr. Mariana Deacu și dr. Mariana Așchie, medici primari de anatomie-patologică, uni-versitari de marcă ai Facultății de Medicină a Universității "Ovidius" și dr. Cătălin Adrian Boșoteanu, medic primar de aceeași specializare la Serviciul Clinic de Anatomie Patologică al Spitalului Județean Constanța.
Din Cuvântul înainte aflăm că volumul reunește, în cele opt capitole, "o mul-titudine de leziuni elementare tisulare, prezentate cu intenție cvasiexhaustivă, aceea de a integra noțiunile descriptive de Anatomie Patologică în contextul mecanismelor patogenetice, al expresiei clinice și al spectrului modificărilor biochimice".
Este lesne de înțeles că lucrarea se adresează studenților, mai ales celor din anul III Medicină Generală, anul II Medicină Dentară, medicilor rezidenți de la Anatomie-Patologică, precum și tuturor specializărilor învățământului superior medical, dar și medicilor, pentru a asigura suportul de pregătire permanentă, în vederea desăvârșirii abilităților diagnostice și terapeutice.
Dr. Mariana Deacu, unul dintre autori, ne declara că deși este o specialitate mai puțin cunoscută de publicul larg, în schimb este o disciplină foarte frumoasă și foarte vastă care colaborează cu 90% din celelalte specializări. (S.A.)

Comentează știrea

Narcis
1 martie 2013
de unde se poate achizitiona, mai precis?

Buna ziua. Vreau sa cumpar acest curs, dar nu am reusit sa-l gasesc pe nicaieri. Nici macar pe net. Va multumesc.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Cultură-Educație : Minunea Izvorului Tămăduirii
Pagina a fost generata in 1.5699 secunde