Noi precizări despre continuarea cursurilor în învățământul preuniversitar de la MEC

396
Noi precizări despre continuarea cursurilor în învățământul preuniversitar de la MEC - 1-1606152512.jpg

Articole recomandate

Inspectoratele şcolare judeţene și Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet în situaţiile în care procesul didactic întâmpină dificultăţi, reamintește, luni, Ministerul Educației într-un comunicat citat de Agerpres.


Începând cu data de 9 noiembrie, prin ordin de ministru, au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.


Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunță luni că va analiza şi va stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia de suspendare a cursurilor şi în funcție de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


„Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, asigură Ministerul Educației.


Potrivit MEC, în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfăşura faţă în faţă, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 5.545/2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4845 secunde