Note de 10 și medii foarte mari la admiterea la Universitatea Maritimă Constanța

602
Note de 10 și medii foarte mari la admiterea la Universitatea Maritimă Constanța - umcrezultateexamene9-1374755329.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța a afișat rezultatele admiterii în facultățile sale. La învățământul de zi au fost admiși, în total, la cele șase specializări, 654 de candidați, din care 136 au intrat pe locuri fără taxă. La învățământul cu frecvență redusă s-au înregistrat 325 de candidați admiși și 75 de candidați neadmiși. Opt candidați au reușit să ia nota 10 la proba de examen la matematică.

Pentru ocuparea locurilor la forma de învățământ fără taxă a fost organizat examen de admitere, care a constat într-un test grilă la Algebră și Analiză Matematică, media de admitere fiind calculată ca medie ponderată obținută din 40 la sută media de bacalaureat, respectiv 60 la sută media obținută la examenul scris. Locurile la forma de învățământ cu frecvență cu taxă se ocupă în funcție de media obținută la bacalaureat, iar pentru ocuparea locurilor la forma de învățământ cu frecvență redusă media de admitere reprezintă 100 la sută media de bacalaureat.

La specializarea Electromecanică navală au fost ocupate 25 de locuri subvenționate de la bugetul de stat și trei locuri subvenționate de Universitatea Maritimă. Cea mai mare medie de intrare a fost 9,23, iar cea mai mică 7,9. La Electromecanică navală cu taxă au fost admiși 165 de candidați, zece dintre aceștia având medii peste 9.

La specializarea Electrotehnică, s-au ocupat 19 locuri fără taxă și 81 de locuri fără taxă. Fetele s-au înghesuit la specializările Inginerie economică, unde au fost admiși 14 candidați fără plată și 38 cu taxă, cea mai mare medie fiind 9,78 și cea mai mică 6,03. Și la specializarea Ingineria mediului, majoritatea candidaților sunt fete. 14 au fost admiși pe locurile fără taxă și 29 pe cele cu taxă, cu medii cuprinse între 8,78 și 6,06.

La Facultatea de Navigație, în urma examenului, au fost declarați admiși pe locuri subvenționate 49 de candidați, cu medii între 9,6 și 7,52, și pe locuri fără taxă 167 de candidații, cu medii între 9,68 și 7,26. Iar la specializarea Telecomunicații, au fost ocupate 12 locuri fără taxă și 38 de locuri cu taxă.

Încă o șansă pentru neadmiși

Candidații admiși trebuie să confirme locul de admitere până astăzi, la ora 12,00, prin depunerea diplomei de bacalaureat, achitarea taxei de înmatriculare și a 50 la sută din taxa de școla-rizare. În total, pentru învățământul de zi, au fost declarați neadmiși 372 de candidați. Aceștia mai au o șansă astăzi, după ora 12,00, când se va face o nouă distribuție pe locurile declarate libere în urma neconfirmării ocupării acestora.

La învățământul cu frecvență redusă, pentru specializările de Electromecanică navală, Electrotehnică și Navigație au fost admiși 325 de candidați, iar 75 au fost respinși. Și aceștia trebuie să confirme înscrierea până astăzi, la ora 12,00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Examen de admitere la UMC
Pagina a fost generata in 0.5807 secunde