Noul ministru al Cercetării va depune jurământul la Palatul Cotroceni

74
Noul ministru al Cercetării va depune jurământul la Palatul Cotroceni - lll-1540814166.jpg

Articole recomandate

Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, va depune, marți la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18.00, jurământul de învestitură în funcție, a anunțat Administrația Prezidențială.


Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru numirea lui Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării și Inovării.

Nicolae Hurduc este inginer chimist și decan al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului "Cristofor Simionescu" de la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iași.

În 1993 a primit Premiul "Gheorghe Spacu" al Academiei Romane, până în prezent fiind citat în peste 1000 de lucrări, cu peste 160 de lucrări publicate și șase brevete. A colaborat cu numeroase universități și institute de cercetare. În țară a coodonat 25 de granturi și proiecte de cercetare câștigate prin competiție directă.

Hurduc a ieșit recent în evidență printr-o declarație controversată. Într-un interviu pentru Ziarul de Iași, acesta a declarat că el crede că oamenii vin de undeva din viitor.

"Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o mașinărie atât de complexă, se trage din maimuță. Eu nu accept așa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluționistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au niște caracteristici, conștiința și sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie. Vedem că sunt capabile să comunice cu noi, vedem că înțeleg un vocabular. Câinii, spre exemplu, înțeleg un vocabular de până la 300 de cuvinte", a declarat Nicolae Huduc în interviul citat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 28 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Spectacolul "Gin Rummy" a fost anulat
Pagina a fost generata in 1.5872 secunde