Concurs Noutăți editoriale

317

Articole de la același autor

Eric Fottorino, "Sărutări de Cinema", Editura Trei, 2008.
Apărută în România într-o traducere de Marie-Jeanne Vasiloiu la doar un an de la lansarea în Franța, romanul "Sărutări de Cinema" reprezintă debutul la noi al autorului Éric Fottorino, cunoscut în țara sa natală atât ca romancier cât și jurnalist și director al ziarului «Le Monde». Institutul Francez de la București va găzdui, pe 14 noiembrie, o masă rotundă cu tema "jurnalism versus literatură", avându-l ca invitat tocmai pe Fottorino, care va veni în România să-și lanseze acest roman. Însă Constanța a luat-o înaintea Bucureștiului, grație librăriei Cărturești, care a lansat cartea în premieră la noua sa librărie din orașul nostru.
Eroul romanului se află în căutarea mamei sale, a cărui identitate tatăl său refuză să i-o divulge. El colindă cinematografele în care rulează filmele din așa zisul nou val cinematografic francez din anii ’60 și ’70, pentru că singurul său indiciu este o mărturisire a tatălui său cum că s-a născut în urma unui sărut de cinema, de unde el deduce că ar putea fi vorba de o actriță.
Irina Margareta Nistor, invitata Editurii Trei la această lansare, a mărturisit că "De abia aștept ca Fottorino să vină la București, să-l întreb dacă acest nume este un pseudonim. Pentru că tatăl, care nu vrea să-i spună cine este adevărata mamă - el doar deduce că ar fi o actriță - este un fotograf de platou". Tot Nistor este cea care oferă publicului cititor cel mai bun motiv pentru a lua în mână acest roman: "Veți găsi foarte multă dragoste și probabil veți căuta cu mai multă ardoare filmele romantice chiar și cei care nu recunoașteți asta și probabil nu veți recunoaște de față cu toată lumea."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.575 secunde