Numirile directorilor – războiul politicienilor

347
Ecaterina Andronescu a declarat că va modifica ordinul de numire a directorilor din instituțiile școlare și că în prezent lucrează la o nouă metodologie.
Aceasta după ce premierul Emil Boc a declarat ieri, la finalul ședinței coaliției, că își menține decizia privind remanierea ministrului Educației în cazul în care acesta nu va renunța la ordinul privind numirea directorilor de școli și că "a mai discutat de atâtea ori" cu Ecaterina Andronescu pe acest subiect.
"Dacă directorii de școli vor fi schimbați din ordin al ministrului Educației, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educației. Acest ordin este contrar atât Legii educației naționale, pe care am promovat-o, cât și principiului descentralizării, prin care lăsăm prerogativele la nivelul comunităților în vederea numirii directorilor de școli", a afirmat Boc, după ședința coaliției, la care a participat și ministrul Ecaterina Andronescu.
Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că ministrul Andronescu nu are de ce să fie schimbată, în condițiile în care ordinul dat de aceasta "repară numirile politice pe care le-au făcut inspectorii școlari ai PDL". Întrebat dacă ministrul Educației își va retrage ordinul, Dragnea a replicat: "De ce să-și retragă ordinul?".
Pe de altă parte, Bogdan Niculescu Duvăz, purtător de cuvânt al PSD, a spus că discuțiile din ultima perioadă pe acest subiect s-au "inflamat" inutil pentru că ordinul nu a fost pus în aplicare. Întrebat dacă gestul modificării nu este un pas înapoi, deputatul a spus că nu este un pas înapoi "pentru că nu a fost făcut un pas înainte".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Se redeschid cercurile Palatului Copiilor
Pagina a fost generata in 1.6215 secunde