O colecție de 12 cranii din cristal, găzduită de Muzeul de Artă

858
O colecție de 12 cranii din cristal, găzduită de Muzeul de Artă - ocolectiede12cranii-1470761768.jpg

Articole de la același autor

Mâine, la ora 10, la Muzeul de Artă din Con-stanța, va avea loc verni-sajul unei expoziții inedite, cu vânzare, al cărei obiect vor fi bijuteriile și mineralele de colecție. 


Conceptul Mineral Expo își propune să aducă îm-preună iubitorii de frumos: bijutieri, artiști hand made, pasionați de geologie, cunoscători ai tainelor cristaloterapiei, minera-logi, experți și critici de artă. 


Expoziția cu vânzare de cristale, bijuterii și minerale de colecție va aduce în fața publicului constănțean, ca în fiecare an, exponate de sen-zație. Pentru această ediție, organizatorii au pregătit două prezentări de piese unicat. 


Mai întâi, o serie de coliere din opal, care prezintă un joc de culori unic, fascinant. O feerie de lumină refractată în culorile spectrului, formată prin fenomenul de interferență, datorată microcristalelor mi-neralului, face din aceste piese adevărate opere de artă ale Pământului. 


Între aceste coliere se regăsesc și exponate de o înaltă calitate, din categoria Welo Opal, descoperite în zonele muntoase din provincia Welo Etiopia. Opalul, considerat piatra națională a Australiei, deoarece această țară produce aproximativ 97% din cantitatea prelucrată, a fost prezent în bijuteriile de pe coroanele regale franceze, iar unul din cele mai deosebite, cu tente roșiatice, numit "Arderea Troiei", a fost dăruit de Napoleon, Josephinei. 


Apoi, o colecție privată de 12 cranii din cristal de cuarț extras din mina Ron Coleman Arkansas (Statele Unite ale Americii). Acestea au dimensiuni și clarități diferite, cel mai mare depășind 4 kilograme. Toate sunt realizate cu mijloace rudimentare, dar de o precizie și cu un finisaj excepțional. Piesele din colecție sunt asemănătoare celebrelor artefacte mayașe, considerate mijloace de a pătrunde în alte universuri și civilizații, precum Atlantida, Lemuria, Mu și Miey-hun. 


Totodată, pe parcursul celor patru zile, peste 25 de expo-zanți vor prezenta prin price-pere, măiestrie, eleganță și mi-nuțiozitatea detaliilor specta-culoasa lume a mineralelor. Mineral Expo (expoziții de bijuterii și minerale) este un proiect ambițios născut din pasiunea pentru frumoasa lume a cristalelor. 


Expoziția va putea fi vizitată până pe 14 august, între orele 10-20. Intrare liberă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4202 secunde