O delegație a Universității "Andrei Șaguna", prezentă în Comrat

126

Articole recomandate

La invitația Ministerului Afacerilor Externe, o delegație a Universității "Andrei Șaguna" din Constanța a participat la inaugurarea Centrului de informare al României, găzduit de Universitatea de Stat din Comrat, localitate care se află în Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia - UTAG, parte integrantă din Republica Moldova, unde etnicii români sunt minoritari.

Universitatea a fost solicitată să identifice posibilități de implicare în activitățile Centrului din Comrat, finanțat de Guvernul României. Printre acestea ar urma organizarea de cursuri, de stagii pentru profesori, schimburi de studenți, venite să răspundă necesităților uni-versității, dar și populației românești din zonă.

În anul 2014, Universitatea "Andrei Șaguna" a luat ca partener Universitatea de Stat din Comrat, în cadrul proiectului UNIVER-SEA.NET, finanțat prin Black Sea Basin Joint Operational Programme, proiect derulat, în perioada 2013-2015, de instituția constănțeană în calitate de aplicant, și care a avut ca finalitate realizarea unei rețele academice la Marea Neagră, rețea din care face parte și Universitatea de Stat din Comrat, prin semnarea protocolului de colaborare cu universitatea constănțeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde