O elevă din Năvodari, la Olimpiada națională de matematică

443
Printre învățăceii ambițioși, competitivi și dornici de rezultate deosebite de la Școala cu clasele I-VIII "George Enescu" Năvodari se află și eleva Bianca Ianțuc, din clasa a VI-a, care, în acest an, a adus o imensă bucurie școlii sale. Ea s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de matematică și va reprezenta județul nostru la Bistrița, alături de alți elevi constănțeni care fac parte din lot.
Pasiunea Biancăi pentru matematică a propulsat-o către această performanță pe care și-a dorit-o din totdeauna. Acest rezultat mult râvnit lipsea din palmaresul ei, bogat în nenumărate diplome și medalii obținute la concursurile de matematică. Își reprezintă cu cinste școala și își dovedește de fiecare dată că poate mai mult. Se mândrește cu o colecție întreagă de diplome care justifică munca, strădania și ambiția unui copil ce iubește matematica. Îi place să se regăsească printre elevii premianți la concursuri și să concureze cu cei mai buni elevi.
Iată doar câteva dintre premiile obținute de Bianca la cele mai importante concursuri în anul școlar 2011-2012: premiul I la Concursul Județean de Matematică al Gazetei de Constanța organizat de CNMB Constanța; premiul al II-lea la Concursul național "Viitori olimpici", etapa finală, Câmpulung, 2011; mențiune la Concursul Interjudețean de Matematică "Cristian Calude" Galați, ediția a XII-a octombrie, 2011; Premiul al II-lea la Concursul Național de Matematică "Lumina Math", ediția a XV-a, 2011; Premiul al II-lea la Concursul Național de Matematică "Eremia Georgescu", Buzău, 2011.
De asemenea, a participat la toate etapele județene ale concursurilor Euclid și Arhimede, unde a obținut de fiecare dată premiul I sau premiul al II-lea.
Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele care încununează eforturile spre învățătură ale acestei eleve sârguincioase, pentru care matematica este nu doar pasiune, ci și provocare. Nici celelalte discipline nu sunt neglijate de Bianca, așa că tot în anul acesta școlar a obținut premiul I la Olimpiada de Limba și Literatura Română - faza județeană și premiul al II-lea la Olimpiada de Fizică - faza județeană.
Pentru toate aceste rezultate, Bianca este recunoscătoare profesorilor ei care au îndrumat-o și care i-au fost alături.
Corpul profesoral al Școlii cu clasele I-VIII "George Enescu" Năvodari o felicită pe această elevă și îi urează succes la etapa națională a Olimpiadei de Matematică de la Bistrița.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1406 secunde