„O noapte furtunoasă”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

547
„O noapte furtunoasă”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța - xcasadecultura-1674746863.jpg
Celebra piesă a lui Caragiale are parte de o nouă răstălmăcire după ideile regizorale ale lui Alexandru Nagy.

Aurelian Temișan, Ovidiu Cuncea, Adrian Nartea, Monica Davidescu, Monica Odagiu, Cosmin Vijeu, Radu Ștefan Bănică, protagoniștii spectacolului „O noapte furtunoasă”, vă dau întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Întâmplările prin care trec personajele binecunoscute ale lui Caragiale vor fi trăite la maxim cu talent și dăruire de actori îndrăgiți de public și cunoscuți de pe scenele teatrelor sau de pe micul ecran.

Întâlnirea de lucru pentru această piesă a fost o adevărată sărbătoare pe care Compania de teatru Concordia abia așteaptă să o împărtășească cu publicul larg.

Cum piesa face parte și din programa școlară a liceenilor, aceștia sunt așteptați la teatru să înțeleagă mai bine trăirile și sentimentele personajelor în viziunea regizorală a lui Alexandru Nagy.

„Cu «O noapte furtunoasă» pot să spun că închid un cerc sau un ciclu al titlurilor «porte-bonheur», pentru că în 2003, cu ocazia anului Caragiale, am realizat prima montare și debutul meu în teatrul de amatori, la vârsta de 13 ani, regizându-i pe colegii mei de clasă și interpretându-l pe Jupân Dumitrache. La 19 ani distanță, această montare inspirată de atmosfera «Peaky Blinders» aduce în fața publicului unii dintre cei mai iubiți artiști și se dorește a fi o punte între generații.

Demistificată și interpretată într-o cheie modernă, la granița dintre teatru și film dar păstrând intact textul lui Nenea Iancu, această variantă ne permite să intrăm adânc în ițele amoroase încâlcite din spatele poveștii pe care o știm cu toții. Dar cât de bine o știm?

Cât de sigur Jupân Dumitrache este orbit de gelozie. Ce legături mai există între Nenea Nae și Veta? Răspunsurile le veți descoperi numai abandonându-vă complet în această propunere, petrecând cu noi o noapte într-adevăr furtunoasă în care sigur, totul se termină cu bine. A fost o reală plăcere revizitarea acestei capodopere în compania atât de selectă a actorilor totali ce întrupează persoanele lui Caragiale”, mărturisește regizorul Alexandru Nagy.

Prețul unui bilet este de 120 lei. 

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
Stire din Cultură-Educație : Doliu la Liceul Energetic din Constanța
Pagina a fost generata in 0.3933 secunde