La Liceul Teoretic "George Călinescu"

O nouă ediție a concursului de limba franceză "Le Petit Renard"

357
O nouă ediție a concursului de limba franceză

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța găzduiește, începând de ieri, Expoziția de Bandă Desenată Francofonă, cu creații ale elevilor participanți la concursul de limba franceză "Le Petit Renard". 


Demarat ca o modalitate de atragere a elevilor la secția bilingv franceză a școlii, concursul "Le Petit Renard" este deja o tradiție, fiind la a 25-a ediție. Proiectul este propus de Catedra de limba franceză a școlii, desfășurându-se în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingv franceză și în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța. Competiția a presupus și anul acesta secțiunea cu participare directă, pe echipaje, și secțiune cu participare online, individual. 


Ca în fiecare an, elevii clasei a XII-a bilingv franceză au organizat, moderat și evaluat rezultatele concursului pe echipaje, în luna aprilie. Aproximativ 100 de elevi constănțeni și-au testat cunoștințele de limba franceză într-o manieră ludică, în timp ce profesorii lor au participat la sesiunea de comunicări pe teme de didactica predării limbii franceze, ce vor fi publicate în revista bilingvă "Le Petit Renard". 


În plus, la secțiunile online ale proiectului "Le Petit Renard" - concurs de bandă desenată și concurs de creație literară "Ecrivains en herbe" - au participat aproximativ 500 de elevi din 25 de județe ale țării. O amplă participare națională la această competiție, care i-a invitat pe elevii francofoni să își dovedească atât talentul artistic, cât și cunoștințele de limba franceză, în urma căreia s-au acordat premii și mențiuni. 


"Și anul acesta, concursul «Le Petit Renard» a fost un reper în calendarul francofon al Constanței. Ne-am bucurat de o participare extraordinară, a elevilor și profesorilor din 25 de județe, fapt care ne arată că Liceul Teoretic «George Călinescu» trebuie să continue acest proiect minunat. Îi așteptăm pe toți francofonii de clasa a VIII-a în clasa a IX-a bilingv franceză a școlii noastre, ei vor lua locul celor care au organizat acest concurs", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4941 secunde