O piesă de Dimitre Dinev, într-o nouă premieră la Teatrul de Stat

540
La Teatrul de Stat Constanța este în pregătire un nou spectacol, regizat de Sorin Militaru. Bazat pe textul "Cu sufletul nu-i de glumit", al autorului Dimitre Dinev, originar din Bulgaria, spectacolul va prezenta o incursiune în viața emigranților, tratată cu mult umor, din care nu lipsește drama, simțită la cotele ei maxime de cei care își părăsesc țara în căutarea unei vieți mai bune.
Din distribuție vor face parte Dana Dumitrescu, Laura Iordan / Turchian Nasurla, Nicodim Ungureanu, Iulian Enache, Cosmin Mihale, Remus Archip, Georgiana Mazilescu / Florina Bulgaru, Elias Ferkin / Marian Adochiței.
Dimitre Dinev s-a născut în 1968 la Plovdiv, Bulgaria. A început să publice în 1986, în limbile bulgară și rusă. A părăsit țara de origine după prăbușirea comunismului, în 1990, intrând ilegal în Austria. A studiat la Viena filosofia și filologia rusă, iar din 1992 a scris în limba germană scenarii, piese de teatru și proză. În colecția de nuvele "O lumină deasupra capului", Dinev tratează cu mult umor dificultățile cu care se confruntă refugiații și imigranții ilegali. La baza inspirației sale stau experiențele personale: "Multe dintre povești sunt adevărate, și atât de absurde încât trebuie să inventez altele și mai exagerate, pentru ca măcar cele adevărate să rămână plauzibile", declara Dinev.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7902 secunde