"O poveste… o poezie". Concurs județean de teatru pentru elevi

294

Articole de la același autor

Elevii și cadrele didactie din județul Constanța sunt provocați să își pună în evidență talentul de actori. Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de Mare", în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, lansează concursul județean "O poveste… o poezie". Competiția se adresează preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial și cadrelor didactice.
Aceștia vor putea concura la două secțiuni, de teatru și recitări poezii. Înscrierile vor avea loc între 20 februarie și 10 martie, iar preselecția se va desfășura pe 15 martie, în baza materialelor trimise de concurenți. Spectacolul va avea loc pe 28 martie, la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare".


La secțiunea Teatru – scenetă sau dramatizare, se vor pune în scenă piese întregi sau fragmente, prelucrări sau adaptări la alegere din literatura română sau universală, adecvate vârstei concurenților. La secțiunea recitări de poezii, se vor recita poezii inspirate din literatura română sau universală, adecvate vârstei concurenților.


Juriul va lua în calcul, pentru departajare, interprezarea, mișcarea scenică, expresivitatea, intonația, impresia artistică, popularitatea, mimica, dicția, precum și capacitatea de transmitere a mesajului poetic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.671 secunde