O săptămână de cercetășie

225
Începând cu Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor din acest an și continuând cu programul din săptămâna "Școala Altfel", Consiliul Național al Elevilor a dezvoltat o colaborare - care s-a dovedit a fi fructuoasă - cu organizația Cercetașii României. În acest sens, Consiliul Național al Elevilor bene-ficiază de un proiect care se adresează elevilor din cadrul acestei organizații, începând de la Consiliile Școlare ale Elevilor și până la Consiliile Regionale ale Elevilor.

Proiectul se va desfășura în perioada 27 august - 2 septembrie, la centrul cercetășesc Nocrich din județul Sibiu. Beneficiile acestui proiect constau în-

tr-o săptămână plină  de programe cercetășești, de noi limite care se cer a fi depășite, de noi provocări.

Se vor identifica valorile și principiile comune ale cercetășiei și ale Consiliului Național al Elevilor și, pentru câteva zile, vor fi trăite și simțite de ambele tabere.

Printre activitățile incluse în proiect se numără: experimentarea vieții de patrulă, orientarea cu busola și citirea unei hărți, drumeție montană, implicare în comu-nitate, olimpiada cercetășească, mește-șuguri tradiționale, tipuri de focuri, prim ajutor, construcții de câmp, foc de tabără, cântece la chitară, educație ecologică și evidențierea importanței membrilor unei echipe.

Numărul de locuri disponibile pentru acest proiect este limitat, iar termenul de înscriere expiră pe data de 1 iulie. Până atunci, elevii se pot înscrie completând formularul de pe platforma Wedu (www.wedu.ro). Taxa de participare pentru acest proiect este de 285 RON, care acoperă trei mese pe zi, activități cercetășești, acces la utilități și cazare la cort.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.36 secunde