O scriitoare franceză, în vizită la Liceul "George Călinescu"

162
O scriitoare franceză, în vizită la Liceul

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanta a fost onorat de vizita scriitoarei franceze Nathalie De Broc, activitate din cadrul proiectului "Noi și lumea – SAISON FRANCE –ROUMANIE" coordonată de dna prof. Ana Colțea și dna prof. Diana Corcheș.

Autoarea le-a vorbit elevilor de la secția bilingvă francofonă despre tehnica scrierii, despre inspirație, despre eforturile necesare pentru a scrie un roman. Activitatea va fi reînnoită în martie 2020, urmând ca până atunci elevii să descopere romanul La tresse de Jeanne (prin explorarea unor fragmente în clasă, prin citirea integrală a romanului etc) și să dea frâu liber creativității, găsind un alt final romanului sau exprimându-și impresiile de lectură.

Activitatea, extrem de interesantă, este prima dintr-un șir de activități anuale din cadrul înfrățirii dintre Brest și Constanța și își propune mai multe obiective: stimularea interesului pentru lectură, stimularea creativității, descoperirea personalităților culturii franceze, aderarea la activitățile promovate de Alianța Franceză, pol al francofoniei în regiunea noastră, promovarea secțiunii bilingve francofone, promovarea unei imagini pozitive a liceului în comunitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6251 secunde