"O scrisoare pierdută", eterna comedie a politicii

970
Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit, luni seară, spectacolul "O scrisoare pierdută", de I.L. Caragiale. Prezentând situații de veșnică actualitate, pline de umor, piesa lui Caragiale, expusă strategic în această perioadă, a beneficiat de o sală plină, fiind animată de actori importanți ai scenei românești: Claudiu Bleonț, Eugen Cristea sau Alexandru Bindea.
Deși ne obișnuise cu un joc interesant, Tania Popa nu a bifat, de data aceasta, clișeul femeii pasionale Zoe Trahanache, abordând același registru interpretativ pe tot parcursul piesei. În schimb, Claudiu Bleonț a făcut un adevărat spectacol de improvizație textual-gestuală, creându-și propriul univers scenic în care a reușit să integreze întreaga sală. Emanând o energie schizofrenică, tremurând din toate încheieturile în momentul replicilor care impuneau intensitate, Bleonț a demonstrat, încă o dată, că poate deveni una cu scena chiar și atunci când coboară de pe ea pentru o pauză de răcoritoare. De asemenea, Alexandru Bindea l-a creat pe Trahanache așa cum personajul a fost creionat de Caragiale, ca și Cetățeanul Turmentat, foarte bine interpretat de Marius Rizea.
Decorul, minimal, parcă prea minimal, a fost realizat de Florica Mălureanu, costumele de Janinne, regia artistică aparținându-i lui Grigore Gonța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7086 secunde