Oaspeți de seamă la Universitatea "Ovidius"

120
Oaspeți de seamă la Universitatea

Articole de la același autor

Aflat la Constanța, într-o vizită ce a cuprins mai multe obiective, Xu Feihong, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, însoțit de Su Yanwen, Consul General al R.P. Chineze la Constanța, a fost oaspetele rectorului Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină.

La convorbiri, alături de rector s-au aflat prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector Relații Internaționale și Imagine Instituțională, prof. univ. dr. Iolanda Țighiliu, director al Departamentului Relații Internaționale, director al Clasei Confucius, din partea română. Au mai fost prezenți prof. univ. dr. Constantin Popa, prorector Cercetare științifică și informatizare, și lect. univ. dr. Alexandru Bobe, decan al Facultății de Matematică și Informatică.

Un rol deosebit în dezvoltarea relațiilor de prietenie cu China îl are Clasa Confucius (pentru limbă și cultură chineză), din cadrul Universității "Ovidius". Încă de la înființare (din anul 2011), în spiritul diplomației culturale, aceasta și-a asumat rolul important de punte a prieteniei între România și China.

S-a convenit asupra unei și mai strânse colaborări între Universitatea "Ovidius" și universități din China și cu Hanban (Centrul Institutelor Confucius), s-au avansat propuneri pentru organizarea unor acțiuni științifice comune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : CONCERT DE NAI, mâine
Luni, 14 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : DJ Dany, la Stars Cafe
Pagina a fost generata in 3.9411 secunde