Obiectivele noului ministru al Educației

462
Noul ministru al Educației, Cătălin Baba, a anunțat, vineri, cu ocazia instalării în funcție, că obiectivele sale sunt stabilitatea, predictibilitatea și dialogul în parametrii Legii educației, document apreciat mai bine în străinătate decât în țară.
"Sunt onorat să continui activitatea într-o echipă cu care colaborez de mai mult timp. Mulțumesc domnului ministru pentru încrederea acordată în toți acești ani. Obiectivele mele principale sunt asigurarea stabilității, predictibilității și dialogului în parametrii Legii educației, lege care din păcate a fost mai bine apreciată în străinătate decât în țară", a declarat Cătălin Baba.
El a mai spus că trebuie întărit dialogul cu asociațiile profesionale care de mulți ani sunt într-un con de umbră.
"Legea educației a început în 2007 atunci când comisia prezidențială a înaintat raportul «România, Educație, România Cercetării» și când a fost semnat pactul pentru educație. Legea educației a fost asumată de două ori de Guvernul Boc. Voi lupta în echipă pentru a merge înainte, nu vor fi pași înapoi", a precizat Cătălin Baba, ca răspuns la îndemnul făcut de fostul ministru Daniel Funeriu de a nu face niciun pas înapoi și niciun compromis în ceea ce privește Legea educației.
Fostul ministru Daniel Funeriu a ținut să evidențieze câteva dintre realizările mandatului său, mulțumind pentru început atât premierului, cât și președintelui și Comisiei prezidențiale pentru sprijinul acordat pentru întreaga sa activitate.
Printre proiecte Funeriu a amintit finalizarea Legii educației naționale și a legislației subsecvente, aplicarea ordinului privind învățământul profesional, a clasei pregătitoare, introducerea unui sistem de control în privința alegerii conducerii universităților, clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii, dar și legea cercetării.
"Am luptat să readuc școala românească în sfera valorilor acesta a fost sensul bacalaureatului din anul precedent. Domnul ministru a-ți fost parte a acestei reforme, v-am lăsat câteva acte normative pe care să le puneți în aplicare, este vorba despre statutul studentului, dar și deschiderea unor noi posturi în sistemul de învățământ universitar pe care trebuiesă le facă noile conduceri, noii rectori", a mai spus Funeriu.
El a ținut să amintească faptul că face parte din cel mai amplu proiect de cercetare nucleară, respectiv laserul de la Măgurele, și l-a invitat pe premier și pe ministrul educației să pună piatra de temelie.
"Vă îndemn domnule ministru și vă rog domnule prim-ministru să nu faceți pași înapoi și niciun compromis cu mediocritatea. Au fost multe tentative pentru modificarea Legii educației dar am reușit într-un an de zile să-i opresc pe cei care au încercat acest lucru", a încheiat fostul ministru al Educației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3554 secunde