Concurs Ofertă excepțională la spectacolul "Sinucigașul"

203

Articole de la același autor

Luni, 23 mai, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură din Constanța, va avea loc o reprezentație de excepție cu spectacolul "Sinucigașul". În fruntea distribuției - Dan Puric, mult îndrăgit de publicul constănțean, alături de Ileana Olteanu, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Marius Manole, Tania Popa, Silviu Biriș, Maria Buză, Andrei Finți, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Florin Lăzărescu, Vitalie Bichir, Nikita Dembinski.

O comedie amară pe care au vrut s-o pună în scenă mari regizori ca Meyerhold și Stanislavski, dar pe care a interzis-o însuși Stalin. Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat în Siberia și condamnat să rămână un anonim. După moartea sa, această piesă i-a adus dramaturgului celebritatea internațională.

Sinucigașul se joacă astăzi peste tot în lume, relansând o întrebare dramatică: viața are sens? Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viața nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu. Un spectacol de o actualitate șocantă și dureroasă, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societății. O piesă de un curaj nebun scrisă în plin totalitarism, un strigăt disperat pentru câștigarea dreptului la șoaptă. Pentru că este o piesă fără banalități, și Alexa ocolește evident banalitățile în spectacol. Nici rutina

nu-și are locul aici, dar se observă inerții din partea unor actori în roluri se-cundare. Regizorul caută și găsește o rezolvare scenică simplă, dar profundă și, precum e textul, cu inserții metafizice. El știe să-l introducă pe spectator în subtilitatea piesei scrise la 1928 - pentru că este "ciudat de actuală". Personajul principal, prin jocul lui Dan Puric, atinge sensibilitatea publicului și acesta vibrează. Restul interpreților sunt ca o orchestră, dirijată de acțiunile în scenă ale protagonistului, cel care ajunge la ideea impusă de a merge spre sinucidere.


Și pentru că asemenea mari actori ne este mai rar să-i vedem pe scenă, conducerea Casei de Cultură din Constanța a decis suplimentarea ofertei "doi pe un bilet" pentru elevi, studenți, șomeri și pensionari. Ținând cont de faptul că un bilet costă 100 de lei, ar fi bine să vă grăbiți!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.702 secunde