Olimpiada Deșeurilor 2012

530
În perioada 15 mai - 15 iunie, elevii din clasele I-VIII din județul Constanța vor putea participa la cea de-a doua ediție a campaniei Olimpiada Deșeurilor, o acțiune de conștientizare în domeniul colectării selective, organizată de Gremlin Computer, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu și Primăria Municipiului Constanța.
Pentru a intra în competiție, fiecare clasă trebuie să colecteze minim o cantitate totală de 50 de kilograme de deșeuri pentru cele patru categorii de deșeuri ce fac obiectul campaniei: hârtie, PET, baterii și deșeuri din echipamente electrice și electronice (DEEE). Clasele ce vor colecta cele mai mari cantități pentru fiecare categorie de deșeuri în parte vor fi desemnate câștigătoarele trofeelor "Hârtiuța Drăguța", "Peta Circumspecta", "Calculatorașul cel voinic", "Bati cel viteaz".
Pe data de 20 iunie, în cadrul unui spectacol, va fi decernat și marele premiu al campaniei, "Trofeul Olimpiada Deșeurilor 2012".
Potrivit organizatorilor, claselor câștigătoare li se pregătesc premii precum vizite la fabrica de hârtie Comceh din Călărași, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, Muzeul Delta Dunării Tulcea, sau tabără în stațiunea Straja, județul Hunedoara. Pe parcursul campaniei vor fi acordate premii instant, diplome și premii de participare, iar profesorii vor fi, de asemenea, recompensați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1935 secunde