Astăzi,

Concurs Olimpiada Națională a Studenților Economiști își desemnează câștigătorii

611

Articole de la același autor

În perioada 13 -15 noiembrie are loc Olimpiada Națională a Studenților Economiști, secțiunea management, ajunsă la cea de-a treia ediție. Evenimentul este organizat de Facultatea de Științe Economice a Universității "Ovidius" Constanța, în colaborare cu Asociația Facultăților de Economie din România, fiind prima acțiune de acest gen desfășurată la Constanța pentru studenți.
Olimpiada reunește 60 de participanți din 19 centre universitare de prestigiu, dintre care patru studenți ai Universității "Ovidius": "Studenții participanți la această manifestare au dovedit o preocupare științifică deosebită pe domeniul management, subiectele alese fiind de real interes și lucrările bine documentate, la un nivel științific ridicat și clar concepute", a spus prof. univ. dr. Dan Epure, prodecan al Facultății de Științe Economice a Universității "Ovidius".
Olimpiada se desfășoară pe două secțiuni: Management General și comparat și Managementul Resurselor Umane, la competiție participând și profesorii care au coordonat lucrările studenților. Comisia de jurizare este prezidată de prof. univ. dr. Liviu Ilieș, reprezentant al Universității "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca, în timp ce președintele comitetului de organizare este prof. univ. dr. Dan Epure.
Principalul obiectiv al olimpiadei este atragerea studenților într-un spațiu competitiv, dar și stabilirea unor coordonate de colaborare între universități: "Se urmărește competiția între studenții din diferite universități, ei putând pune bazele unei viitoare colaborări științifice benefice învățământului românesc. De asemenea, olimpiada facilitează întâlnirea într-un cadru academic a studenților pasionați de management", a specificat prodecan Epure.
La nivelul Facultății de Științe Economice a Universității "Ovidius", selecția lucrărilor a avut loc în urmă cu o lună. Pe lângă șansa de a acumula noi cunoștințe și de a și le valorifica pe cele proprii, studenții au posibilitatea de a câștiga premii în bani. Astfel, fiecare dintre cele două secțiuni beneficiază de trei premii: premiul întâi - 1300 lei, premiul al doilea - 1000 lei, premiul al treilea - 700 lei. De asemenea, vor exista și două mențiuni a câte 500 lei. Va fi acordat și un premiu special în valoare de 1500 lei și marele premiu "Virgil Madgearu", constând în suma de 2000 lei. Lucrările sunt evaluate luându-se în considerare o serie de criterii cum ar fi modul de prezentare a referatului și claritatea și siguranța răspunsurilor. Sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 9, Campusul Universității "Ovidius" va găzdui o masă rotundă cu tema "Virgil Madgearu - personalitate marcantă a gândirii economice românești", apoi, de la ora 12, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai buni dintre participanții la Olimpiada națională a Studenților Economiști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7184 secunde