"Omul carte" față-n față cu elevii Școlii nr. 12

262

Articole de la același autor

Ieri, la sediul Școlii Gimnaziale nr. 12 "B.P. Hasdeu" din Constanța s-a desfășurat, în două etape, proiectul "Omul carte", gândit diferențiat pentru învățământul primar și gimnazial, oameni valoroși din orașul Constanța așezându-se față-n față cu elevii acestei școli.

Realizarea acestei activități non-formale are drept scop dezvoltarea personală a elevilor prin dialogul acestora cu persoane denumite generic "Omul Carte" din domenii de activitate diferite, cu intenția de a oferi modele de urmat, în viitor, pentru aproximativ 1.000 de elevi din Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hasdeu" din Constanța. Fiecare "Om Carte" va interacționa cu 25-30 de elevi astfel încât transferul de informații să fie realizat cu eficiență maximă.

"Argumentul acțiunii constă în faptul că toți copiii simt nevoia să iasă în evidență, să copieze comportamentul adulților, așa că își aleg modele pe care încearcă să le imite. Mulți dintre cei mici vor să fie precum personajele pe care le văd la televizor, în filmele de animație sau visează să fie precum pro-fesorii sau părinții lor. Lumea în care trăiesc copiii îi influențează, îi face să fie mai buni sau mai răi, mai modești sau cu pretenții din ce în ce mai mari. Societatea în care cresc cei mici și lumea din jur îi influențează, de aceea, fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce vor ajunge", a declarat prof. dr. Laura Mariana Popa, director. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Fuego vine să colinde la Cumpăna
Pagina a fost generata in 2.5301 secunde